open-navfaktor-logo
search
Svečanost
Mladi vide budućnost u BiH: Univerzitet u Mostaru iznjedrio 681 diplomanta
Svoj 43. rođendan Univerzitet "Džemal Bijedić" u Mostaru proslavio je na najsvečaniji način, podjelom diploma za 681 studena. 
08.02.2020. u 12:54
get url
text

Diplome je dobilo 522 studenata koji su završili prvi ciklus, dok je 159 studenata koji su završili drugi ciklus studija, dobilo diplome magistara struke. Sportska dvorana "Midhad Hujdur Hujka" bila je puna sretnih studenata, te njihovih porodica i prijatelja.

Elvir Zlomušica, rektor Univerziteta "Džemal Bijedić" iz Mostara kazao je ovom prilikom kako zajedno promoviraju sve diplomante, jer time simboliziraju jedinstvo i snagu integriranog, akreditovanog i reakreditovanog javnog Univerziteta.

- Za sve diplomante, njihove roditelje i uposlenike Univerziteta, ovo je izuzetno važan trenutak i dan ispunjen ponosom i zadovoljstvom. Današnjim svečanim uručenjem diplome završit će se još  jedan od ciklusa u vašem obrazovanju. Iskreno se nadamo da s ovim činom neće prestati veza s Univerzitetom. Željeli bismo ostati vezani za naš Univerzitet kao studenti drugog ciklusa, doktorskog studija ili kao partneri na različitim projektima - kazao je rektor Zlomušica, poželjevši im da što prije pronađu zaposlenje u struci za koju ste se opredijelili.

Nikolina Mučibabić danas je dobila diplomu bachelora komunikologije na Fakultetu humanističkih nauka. Kaže za Faktor kako je odličan osjećaj na ovako svečan način sa svojom generacijom dobiti diplomu.

U vremenu kada mladi ljudi mahom napuštaju našu zemlju trbuhom za kruhom, ova djevojka ne gubi nadu da za nju ima budućnosti pod ovim bh. nebom.

-Trenutno ne radim, jer iskreno nema kada od master studija, ali sebe vidim u budućnosti u BiH. Trudit ću se svim silama da ovdje nađem posao. Treba pokazati primjer ostalima da ovdje treba ostati, boriti se i raditi, jer sigurno ima prilike za sve nas - poručila je Mučibabić.

Jasmina Bihorac iz Mostara, završila je konzervacijsku biologiju i ekologiju, na Nastavničkom fakultetu, a planira upisati magistarski. 

-Želim pokušati naći posao u svoj struci, možda nešto i privatno pokrenem, ali ako ne uspije vjerovatno ću onda razmišljati o napuštanju BiH. Mislim da se može uspjeti ovdje, treba probati, jer lako je otići - poručuje Jasmina.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.