open-navfaktor-logo
search
Saopćenje
Ministarstvo zdravstva KS: Krizni štab u više navrata obavještavao bolničke ustanove da se posjete dozvoljavaju
Vlada Kantona Sarajevo je na sjednici održanoj 3. marta 2022. godine usvojila Zaključak, na prijedlog Kriznog štaba Ministarstva zdravstva KS, prema kojem se, u skladu s povoljnom epidemiološkom situacijom, rad javnih zdravstvenih ustanova u Kantonu Sarajevo vraća u tzv. normalni režim rada.
24.07.2023. u 17:43
get url
text

Ova odluka podrazumijeva i vraćanje posjeta u bolničkim ustanovama, saopćila je danas Press služba Kantona Sarajevo.

VEZANI TEKST - KCUS: Ne možemo normalizirati rad i omogućiti posjete zbog diskriminacije Vlade KS i ministra Vranića

- Krizni štab Ministarstva zdravstva je 21. decembra 2022. i 24. aprila 2023. godine još jednom ponovio i dostavio zaključak svim zdravstvenim ustanovama u Kantonu Sarajevo u kojem se navodi kako je stav Kriznog štaba da se posjete dozvole. Ovo pitanje je isključivo u nadležnosti menadžmenta zdravstvenih ustanova, a ne Ministarstva zdravstva KS. To spada u organizaciju rada ustanova kojima rukovode direktori - naveli su u saopćenju i dodali:

Ukoliko postoji pitanje zašto posjete još nisu dozvoljene u određenoj zdravstvenoj ustanovi, građani se trebaju obratiti direktno menadžmentu i direktorima te ustanove. Ministarstvo zdravstva KS nastavit će pratiti situaciju i raditi na osiguravanju što boljih uvjeta za pružanje zdravstvene usluge građanima Kanton Sarajevo. Zdravlje i dobrobit naših građana ostaju naš prioritet.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.