open-navfaktor-logo
search
Državni zastupnik
Mektić: Suludo je pratiti lične interese Dodika koji se spašava iz kriminala i pljačke
Zastupnik Srpske demokratske strane u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Dragan Mektić smatra da se blokadom državnih institucija član Predsjedništva BiH Milorad Dodik spašava iz kriminala i pljačke koje je počinio. 
30.09.2021. u 21:13
get url
text

- Blokada, kako je naziva SNSD, nije ustvari politička blokada, nego pokušaj Milorada Dodika i SNSD-a da se spašava iz kriminala i pljačke koje je počinio jer su definitivno shvatili da će morati polagati račune za sve ovo što su počinili narodu, prije svega u RS-u.

Ja sam i organima stranke govorio da je suludo pratiti lične interese Milorada Dodika i njegovog tajkunskog okruženja i da iza toga ne stoji nikakav stvarni, životni, interes te blokade i mislim da se to sada očigledno potvrdilo - kazao je Mektić za N1.

Mektić je nastavku naglasio:

- Mi kao opozicija trebamo izaći iz političke interesne priče Milorada Dodika, kao opozicija, i definisati svoju politiku u Sarajevu. Mišljenja sam da bi se u ovom momentu trebala staviti neka vrsta političkog moratorija na teške političke teme za koje smo unaprijed sigurni da ne možemo naći brzo rješenje – pogotovo što ulazimo u izbornu godinu sada – i početi se u Parlamentu BiH i njenim institucijama brinuti o stvarnim potrebama građana.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.