open-navfaktor-logo
search
Nakon šest dana
Međunarodni dužnosnici odgovorili Čoviću: Najvažnije je da se izbori održe 2020. godine, uključujući i Mostar
Prošle sedmice predsjednik HDZBiH Dragan Čović uputio je pismo međunarodnim dužnosnicima u BiH zbog posebnog termina održavanja lokalnih izbora u Mostaru, poručujući da trebaju biti održani isti dan kada i u ostatku države. 
30.07.2020. u 15:24
get url
text

VEZANI TEKST - Čović pisao međunarodnim dužnosnicima zbog posebnog termina za izbore u Mostaru

Nije dugo čekao, i već danas dobio je odgovor koji potpisuju visoki predstavnik Valentin Inzko, šefica Misije OSCE u BiH Kathleen Kavalec, te predstavnici Delegacije EU u BiH, Američke i britanske ambasade. 

- Pozdravljamo vašu kontinuiranu angažiranost glede ove najvažnije teme i još jednom ponavljamo koliko cijenimo pozitivnu ulogu koju ste odigrali proteklih mjeseci u dolaženju do ovog izuzetno značajnog sporazuma. U vezi odluke CIKBiH koja se tiče održavanja izbora u Mostaru, naglašavamo da obaveze CIK-a proističu iz Izbornog zakona BiH, uključujući zakonom propisane rokove, u skladu s nedavnim izmjenama i dopunama. 

Sada je od ključne važnosti da se izbori održe u 2020. godine, uključujući i izbore u Gradu Mostaru. Nakon 12 godina svi se trebamo pozabaviti rješavanjem tog demokratskog nedostatka - poručili su međunarodni zvaničnici. 

{$galerijaFotografija}

 

 

Letter for dr Dragan Covic-1.jpg
1 od 4
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.