open-navfaktor-logo
search
Saradnja BiH i Turske
Međunarodna naučna konferencija u Tuzli povodom obilježavanja 28. godišnjice genocida
Povodom obilježavanja 28. godišnjice genocida nad Bošnjacima u Srebrenici, Univerzitet u Tuzli će 7. i 8. jula biti domaćin Međunarodnog simpozija o strateškim i društvenim istraživanjima na temu "Genocid nad Bošnjacima u Srebrenici – egzil, genocid i migracije".
29.06.2023. u 08:13
get url
text

Konferenciju organiziraju Univerzitet društvenih nauka iz Ankare, Institut za društvena istraživanja i strateška planiranja iz Istanbula (ISSAOR), u saradnji sa Univerzitetom u Tuzli i Institutom za lingvističku bosnistiku Bosne i Hercegovine, uz pokroviteljstvo člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denisa Bećirovića i premijera Tuzlanskog kantona (TK) Irfana Halilagića i Vlade TK.

Prof. dr. Šekib Umihanić

- Učešće na konferenciji uzet će kolege iz Bosne i Hercegovine, Turske, Sjeverne Makedonije, Srbije, Hrvatske, Crne Gore i Sjedinjenih Američkih Država. Planirano je da 7. jula bude otvaranje i prezentacije naučnih radova u dva amfiteatra Univerziteta u Tuzli, a dan kasnije imat ćemo online prezentacije - kaže prof. dr. Šekib Umihanić, jedan od predsjednika Organizacionog odbora u ime Univerziteta u Tuzli.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.