open-navfaktor-logo
search
Kanton Sarajevo
Lazović o Forti, Konakoviću, hoće li 29. januara pasti Vlada, da li su ruke DF-a sigurne
Dobar je bio jedan imidž da je to jedna alternativa postojećim strukturama, prije svega prersonificirajući SDA kroz te strukture, jedna javna promidžba da je to građanska alternativa. Najveći vjetar u leđa dali su im stranci
21.01.2020. u 20:19
get url
text

Član Predsjedništva SPD-a Miro Lazović, govoreći o aktuelnom sazivu Vlade Kantona Sarajevo, kazao je kako su građani ti koji će na lokalnim izborima ove godine kazati da li je ova vlada radila dobro ili ne. Trenutna politička previranja u Kantonu Sarajevo, za njega kažu nisu ništa neobično.

-Vlada je imala dobrih poteza, ali i poteza za kritiku. Po meni za kritiku je da jedan čovjek raspolaže sa 500 ili 600 hiljada maraka-rekao je Lazović, a na novinarsku konstataciju da je to bila odluka premijera Edina Forte, odnosno Vlade rekao je:

- Onda je to Fortin problem. Forto nije shvatio svoju poziciju kao premijer i građani su to prepoznali. Ni jedan pojedinac ne smije raspolagati sam sa 500 ili 600 hiljada maraka, ni na jednom nivou vlasti, jer je to onda područje političke korupcije. Bio sam predsjednik Skupštine, nisam imao mogućnosti ni sa 20 hiljada maraka da raspolažem. Čudi me Konaković da je sebi dozvolio da raspolaže sa tom sumom. To su novci Vlade i resornih ministarstava.

Sljedeće pitanje bilo je, a šta je to dobro u radu Vlade?

-Dobar je bio jedan imidž da je to jedna alternativa postojećim strukturama, prije svega prersonificirajući SDA kroz te strukture, jedna javna promidžba da je to građanska alternativa. Najveći vjetar u leđa dali su im stranci. Izlazak Komšića i SBB-a doživljen je kao udarac toj građanskoj opciji ovdje u Kantonu Sarajevo. Najveće kritike upućuju se DF-u i Komšiću, ali za mene to nije bilo iznenađenje. Kroz politiku BH bloka bilo je jasno da je Željko ostavljen sam i od SDP-a i Naše stranke. Već tada sam znao, kao i neki drugi, da će povući takav potez. Komšić je pokazao do sada da zna povlačiti hrabre i riskantne poteze. Ako ima čvrstih 18 ruku, ova vlada će pasti 29. januara. Neki dan sam bio na jednoj svadbi, sjedio sa DF-ovcima i oni su mi rekli da su njihovi potpisi čvrsti i da niko neće odstupiti- pojasnio je Lazović za N1. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.