open-navfaktor-logo
search
Saopćenje policije
Krivična prijava protiv četiri maloljetnika iz Bara koji su pretukli mlade sportiste iz Sarajeva
Podnijeta je krivična prijava protiv četiri maloljetnika iz Bara zbog nasilničkog ponašanja i nanošenja teških tjelesnih ozljeda, saopćeno je iz Uprave crnogorske policije.
16.04.2023. u 16:03
get url
text

VEZANI TEKST - Bar: Huligani mlade sportiste iz Sarajeva tukli metalnim šipkama, jedan od njih sin novinarke Arduane Pribinja

- Sinoć oko 20.50 sati barska policija je obaviještena da je u naselju Šušanj došlo do narušavanja javnog reda i mira tučnjavom više osoba. Na mjesto događaja upućeni su pripadnici Odjeljenja bezbjednosti Bar koji su došli do saznanja da su u događaju sudjelovali maloljetni državljani Bosne i Hercegovine, stari 17 i 14 godina, a koji su prijavili da su u naselju Šušanj, ispred jednog maloprodajnog objekta fizički napadnuti od strane nekoliko njima nepoznatih osoba - kaže se u policijskom saopćenju, a prenosi portal RTCG.

Maloljetnici su, kako ističu iz policije, upućeni u Hitnu medicinsku pomoć Bar radi ukazivanja ljekarske pomoći, nakon čega su prevezeni u Opštu Bolnicu u Baru, gdje je jednom od oštećenih maloljetnika konstatirana teška tjelesna povrea u vidu prijeloma nosa i vilične kosti te je transportiran u Klinički centar Crne Gore na daljnju hospitalizaciju.

Policija je, kako su naveli, poduzela niz aktivnosti u cilju rasvjetljavanja ovog događaja i identifikacije osoba koja su napala maloljetne bh. državljane te identificirala četiri maloljetnika iz Bara od kojih su prikupljena obavještenja na zapisnik.

- S događajem je upoznat tužitelj za maloljetnike u Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru po čijem nalogu će protiv dva maloljetnika stara 15 i dva maloljetnika stara 17 godina, svi iz Bara, biti podnijeta krivična prijava zbog sumnje da su izvršili krivično djelo nasilničko ponašanje u sticaju s krivičnim djelom teška tjelesna povreda - piše u saopćenju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.