open-navfaktor-logo
search
Još nije ni zatvoren
Konkurs u Službi za zapošljavanje TK: Kruži spisak s imenima onih koji će navodno biti zaposleni
Vlada Tuzlanskog kantona (TK) sredinom juna ove godine dala je saglasnost za izmjene Statuta i Pravilnika o radu Službe za zapošljavanje TK. Mjesec kasnije Služba za zapošljavanje raspisala je konkurs za 14 pozicija na neodređeno vrijeme, koji je još u toku, a završava za nekoliko dana.
23.07.2021. u 21:10
get url
text
Služba za zapošljavanje TK
Služba za zapošljavanje TK

Izmjene Statuta i Pravilnika tretiraju oblast zapošljavanja. U izmjenama Statuta definiraju se uvjeti koje mora ispunjavati kandidat za direktora.

Izmjenama Pravilnika, između ostalog, definiraju se uvjeti po pitanju radnog iskustva koje mora ispunjavati zamjenik direktora, kandidati za rukovodeće pozicije, ali i kandidati za zaposlenje na drugim, nižim, pozicijama.

Faktor je iz izvora bliskih Službi za zapošljavanje TK dobio na uvid spisak 10 osoba za koje se smatra da su "najozbiljniji" kandidati za zaposlenje. Uz svako od 10 imena stoji i pozicija za koju bi trebali biti imenovani, a te pozcije uključuju zamjenika direktora, šefa Odjeljenja za koordinaciju Službe, šefa Biroa u Kalesiji te više stručnih saradnika i evidentičara.

Među imenima ima onih od ranije poznatih sa rukovodećih funkcija, članova porodica istaknutih političara iz TK, a svima im je zajedničko to da su bliski Socijaldemokratskoj partiji (SDP) ili Pokretu demokratske akcije (PDA).

Da li je veći dio ovog konkursa završen i prije nego što je počeo vidjet ćemo kada bude okončana procedura.

{$galerijaFotografija}

7a_Odluka_o_izmjenama_Statuta_Sluzbe_za_zaposljavanje_TK-page-004.jpg
1 od 5
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.