open-navfaktor-logo
search
Kanton Sarajevo
Koje automobile voze načelnici?
Protekli lokalni izbori u BiH kada je u pitanju Kanton Sarajevo na čelo općina doveli su neka nova, ali i već poznata lica.
11.12.2020. u 19:31
get url
text

Novoizabrani načelnici Hamdo Ejubović, Nermin Muzur, Semir Efendić, Srđan Mandić, Hasan Tanović, Ibrahim Hadžibajrić, Edin Smajić, Akif Fazlić i Ibro Berilo pred sobom imaju težak zadatak da opravdaju povjerenje građana, ispune obećanja i očekivanja.

O planovima, dosadašnjem radu, karijerama i postignućima novih prvih ljudi sarajevskih općina u izbornoj utrci smo dosta toga čuli i naučili, no to nije tema ovog teksta. Naime, ovdje se bavimo drugom, manje poznatom stranom njihovih života poput bračnog statusa, porodice, ali i otkrivamo koje automobile voze.

Načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić je rođen u Sarajevu 1963. godine, gdje i danas živi sa suprugom Aidom. Ima kćerku Amilu i sina Seida. Trenutno vozi "seat alteu" čija je vrijednost oko 20.000 KM.

Srđan Mandić vozi "renault clio" star 12 godina koji je u vlasništvu njegove sestre

Srđan Mandić rođen je 1972. godine u Sarajevu. Neoženjen je i, kako saznajemo, vozi "renault clio" star 12 godina koji je u vlasništvu njegove sestre.  

Hasan Tanović rođen je 1970. godine u Sarajevu, gdje je završio osnovnu i srednju školu. Sa suprugom Saminom ima sina Fatiha. U vlasništvu porodice Tanović su dva automobila – "hyundai tuscon" i "hyundai santafe". 

Načelnik sarajevske Općine Novi Grad Semir Efendić je rođen u septembru 1983. godine u Goraždu. U imovinskom kartonu iz 2016. godine prijavio je da posjeduje automobil "golf 4", a njegova supruga Aida "renault megane". 

Semir Efendić

Nermin Muzur rođen je 1985. godine u Sarajevu. Završio je Petu gimnaziju Sarajevo, sportski smjer. Diplomirani je profesor sporta i tjelesnog odgoja. Muzur nije oženjen, a u medijima ne voli pričati o svom privatnom životu. On je vlasnik "golfa VI". 

Novi-stari načenik Hadžića Hamdo Ejubović rođen je 10. aprila 1959. godine u Zoviku, općina Hadžići, oženjen je i otac je petero djece.

- U sretnom sam braku sa suprugom Samirom. Imamo četiri kćerke i jednog sina. Sin je treće dijete da ne bude da smo ganjali da dobijemo sina. Kada je u pitanju automobil, vozim "audi 4" iz 2003. godine. Još malo pa ćemo ga moći poslati i u vojsku i proslaviti punoljetstvo – u šali za Faktor kaže Ejubović. 

Hamdo Ejubović: Ima petero djece

Načelnik Trnova Ibro Berilo je rođen 1961. godine u Lukavcu, mjestu kod Trnova gdje trenutno živi sa suprugom Saimom. Imaju sinove Mirzeta i Merima, a vozi "golfa V" iz 2007. godine.  

- Nisam opterećen automobilima. Isto mi je da li je moje auto od 10.000 ili 100.000. Jedino što mi je bitno i što me zanima, to je Trnovo. Trnovo i njegovi stanovnici su mi iznad svega – kaže za Faktor Berilo. 

Akif Fazlić rođen je 18. maja 1955. godine u Sarajevu. Osnovnu školu završio je u Podlugovima, a srednju ekonomsku u Sarajevu. Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu, na Odsjeku poslovne ekonomije 1979. godine. U braku je sa suprugom Senadom sa kojom ima dvije kćerke, a trenutno vozi "toyotu yaris" iz 2017. godine.

Edin Smajić, načelnik Vogošće, rođen je 1967. godine. Diplomirao je na Fakultetu političkih nauka u Sarajevu, oženjen je i otac dvoje djece - sina Harun i kćerke Ajne. Smajić je vlasnik "golfa VI".

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.