open-navfaktor-logo
search
Gluhi telefoni
Ko se igra sa građanima KS: Forto jedno, u saopćenju drugo, policijski ipak od 23 sata
U  skladu sa odlukom Vlade Federacije Bosne i Hercegovine od danas je u Kantonu Sarajevo na snazi policijski sat od 23:00 do 5:00 sati, saopćeno je iz Press službe Kantona Sarajevo. 
06.05.2021. u 18:08
get url
text

- Podsjećamo, Vlada Kantona Sarajevo ranije je stavila van snage vlastite odluke o ograničenju kretanja za građane, te se primljenjuje isključivo mjera Vlade Federacije BiH. U skladu sa epidemiološkom situacijom i pomjeranju policijskog sata sa 21:00 na 23:00 sata, Vlada Kantona Sarajevo će na sutrašnjoj sjednici, između ostalog, odlučivati o radnom vremenu privrednih subjekata - navodi se u saopćenju. 

Samo dva sata prije, premijer Kantona Sarajevo Edin Forto obavijestio je putem društvenih mreža građane Kantona Sarajevo da Vlada tek sutra odlučuje o ograničenju kretanja za građane i radnom vremenu privrednih subjekata. 

VEZANI TEKST - Policijski sat u Sarajevu i večeras od 21 sat, Forto poručuje: Vlada odlučuje sutra

Ova njegova poruka izazvala je veliki revolt građana koji su svoju ljutnju izrazili ostavljajući komentare na društvenim mrežama ispod njegovih objava.

- Zar niste tvrdili da FBiH isključivo odlučuje o policijskom i da ga ne može Vlada KS sama pomjeriti, a sada ga Vlada KS može sama držati? Zanimljivo...
Sazovi Vladu, pomjeri policijski i prihvati usvojeni Zaključak Skupštine koji sam predložio, a koji vas obavezuje da radno vrijeme vežete za početak policijskog sata - napisao je zastupnik u Skupštini KS Haris Zahiragić. 

Nizali su se i komentari građana: 

- Telefoni nisu vise u upotrebi, telefonska sjednica ništa? U devet kantona korona je večeras od 23 a kod nas od 21? Dosta više! Edin Forto

- Ovo Forto hoće dok je Ramazana da bude policijski sat do 21 sat da ljudi ne mogu praviti iftare

- Molim vas da prestanete sa cirkusom. Imate telefone, sazivajte se. Pustite nas više na miru.

- Čini mi se da Forto ne želi da bude više premijer.

- Šta imaš ti odlučivati ,Federacija je donijela odluku, šta se iživljavaš na ljudima?????

- Jeli to Sarajevo postalo neki distrikt ili ne pripada Federaciji "premijeru"???

- Odlazii Forto i ti si svoje odsvirao!!!

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.