open-navfaktor-logo
search
Nezaslužena sloboda
Klub Hrvata u Skupštini KS najoštrije osudio izjavu ratnog zločinca Darija Kordića
Klub Hrvata u Skupštini Kantona Sarajevo koji čine Davor Čičić, Marijela Hašimbegović, Danijela Kristić i Damir Marjanović, najoštrije osuđuje izjavu presuđenog i dokazanog ratnoga zločinca Darija Kordića kojom je još jednom potvrdio izostanak bilo kakvoga kajanja i emaptije prema žrtvama zločina koje je počinio i za koje je bio pravomoćno osuđen.
13.06.2023. u 12:13
get url
text

Kako navode, one su dokaz da vrijeme provedeno u zatvoru nije niti u jednom segmentu rehabilitiralo ovoga zločinca, te da njegovo prijevremeno puštanje, iako u skladu sa "pravom", u ogromnom neskladu je sa pravdom koje žrtve i porodice žrtava zaslužuju.

- Još jednom napominjemo da je presudom Haškoga suda počinitelj zločina individualiziran i da se niti jedan ratni zločinac, pa ni Dario Kordić, ne smije kriti iza naroda na kojeg svojim djelima želi prebaciti dio svoje odgovornosti.

VEZANI TEKST - Zločinac Dario Kordić, osuđen za ubistvo 116 Bošnjaka u Ahmićima: Vrijedilo je zatvora, sve bih ponovio

Pozivamo sve nadležne državne, ali i međunarodne institucije da poduzmu konkretne aktivnosti kojima bi kaznili Darija Kordića, ali i svakog drugog ratnog zločinca koji uživa u nezasluženoj slobodi nakon skraćivanja kazne, a koji svojim izjavama i (ne)djelima nastavljaju svoj zločinački put i u miru.

Radi našeg odnosa prema budućnosti, fašistički stavovi i promotori mržnje moraju biti osuđeni i to je naša civilizacijska odrednica - navodi se u saopćenju Kluba Hrvata u Skupštini KS.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.