open-navfaktor-logo
search
Gradonačelnik Zenice
Kasumović o problemu u RMU Zenica: Neka Džindić i Andelija rade svoj posao
Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović (Bosanskohercegovačka inicijativa) oglasio se na Facebooku povodom situacije u Rudniku mrkog uglja Zenica.
03.04.2023. u 20:42
get url
text

VEZANI TEKST - Boji se hapšenja: Kasumović neće postupiti po zaključcima Gradskog vijeća i deblokirati račun rudnika

Podsjećamo, zenički rudari neće obnoviti proizvodnju sve dok im se ne isplate plaća i topli obrok za februar, a što se dešava zbog toga što je Grad Zenica blokirao račun rudniku.

- U vezi sa aktuelnim dešavanjima u RMU Zenica, pozivam federalnog ministra energije, rudarstva i industrije Nermina Džindića i generalnog direktora JP Elektroprivreda Bosne i Hercegovine Admira Andeliju da rade svoj posao i osiguraju uvjete za nesmetan rad zeničkih rudara i isplatu njihovih primanja.
Zahvaljujući domaćinskom odnosu i sistemskom rješavanju problema, Grad Zenica ima stabilan budžet i svoje obaveze pravovremeno izvršava, te očekujemo da resorno federalno ministarstvo i menadžment visokoprofitabilnog društva EPBiH izvršavaju svoje obaveze prema uposlenicima, među koje spadaju i zenički rudari ali institucijama i ustanovama kao što je i Grad Zenica.

Podsjećam da dugovanja EPBiH prema Zeničanima datiraju iz 2005. godine, te da nema opravdanja za nepoštovanje više sudskih presuda u korist Grada Zenica koji je uvijek imao razumijevanja. Tim prije jer smo često radili vaš posao, apelovali da se ovaj skoro dvije decenije stari problem riješi na zadovoljstvo svih strana, a posebno građana Zenice - poručio je Kasumović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.