open-navfaktor-logo
search
Predsjednica Unije
Karović: Puna podrška Jasminu Ademoviću, zašto Mandiću nisu važne sve civilne žrtve rata
Senida Karović, predsjednica Unije civilnih žrtava rata Kantona Sarajevo, oglasila se na društvenim mrežama navodeći kako civilne žrtve rata KS od samog početka mandata imaju veliku podršku Presjedavajućeg gradskog vijeća Jasmina Ademovića.
29.07.2023. u 14:11
get url
text

Karović je dodala kako ih "zato i boli činjenica kada vidimo da načalnik sarajevske općine Centar Srđan Mandić pokušava da predstavi opoziv kao lični, a ne kao rezultat njegovog lošeg rada".

- Mi nismo političari i govorimo isključivo o činjenicama. Jasmin Ademović je predložio Općinskom vijeću Centar usvajanje odluke za lokaciju spomen-obilježja svim civilnim žrtvama rata grada - Kantona Sarajevo. Odluka je usvojena, a načalnik Mandić nije bio zainteresovan za implementaciju iste. Zato je sada vrlo zainteresovan za podizanje spomenika Bošku i Admiri, jer će mu to donijeti populističke poene, a civilne žrtve rata KS nisu mu na listi prioriteta - navela je Karović.

Napomenula je "da je opsada Sarajeva trajala 1.425 dana, ubijeno je više od 11.500 građana grada Sarajeva, od čega 1.601 dijete".

- Pitamo se zašto pomenutom načalniku nisu važne civilne žrtve rata koje su ubijene u agresiji na grad Sarajevo, zašto mu nisu važne patnje onih koji su izgubili dijelove tijela, a na jednom mu važne samo žrtve Admira i Boško? Jasminu Ademoviću dajemo punu podršku jer on neprestano daje nama koji smo dali živote i dijelove tijela za ovaj grad - navela je Karović.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.