open-navfaktor-logo
search
Generalni sekretar NATO-a
Jens Stoltenberg danas stiže u našu zemlju: Planirana radna večera sa članovima Predsjedništva BiH
Jens Stoltenberg, generalni sekretar NATO-a, Jens danas stiže u službenu posjetu Bosni i Hercegovini. Ovo je njegova prva posjeta našoj zemlji.
19.11.2023. u 07:53
get url
text

Za večeras je planirana radna večera Stoltenberga s članovima Predsjedništva BiH.

U ponedjeljak, 20. novembra, Stoltenberg će se sastati sa visokim predstavnikom u našoj zemlji Christianom Schmidtom, a planiran je susret i sa predsjedavajućom Vijeća ministara BiH Borjanom Krišto.

- Predsjedavajuća Vijeća ministara BiH Borjana Krišto susrest će se u ponedjeljak, 20. novembra 2023. godine, u Sarajevu, s generalnim sekretarom NATO-a Jensom Stoltenbergom - navedeno je iz Vijeća ministara BiH.

Nakon posjete BiH, Stoltenberg putuje na Kosovo, gdje će razgovarati s predsjednicom Vjosom Osmani i premijerom Albinom Kurtijem.

U utorak 21. novembra, Stoltenberg je najavio kako će u Beogradu održati sastanak sa predsjednikom i premijerkom te zemlje Aleksandrom Vučićem i Anom Brnabić, nakon čega će se generalni sekretar NATO-a uputiti u Sjevernu Makedoniju.

Posjetu zapadnom Balkanu Stoltenberg će završiti sastankom sa savezničkim liderima iz regije na kojem će učestvovati Edi Rama, Zoran Milanović, Milojko Spajić kao i Robert Golob.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.