open-navfaktor-logo
search
Kadrovska križaljka
Je li bivši načelnik Srebrenika Buljubašić izbor SDP-a za novog direktora Elektroprivrede BiH?
Sanel Buljubašić, nekadašnji načelnik Srebrenika, jedan je od najozbiljinijih kandidata Socijaldemokratske partije za mjesto generalnog direktora Elektroprivrede Bosne i Hercegovine, saznaje Faktor iz izvora bliskih rukovodstvu SDP-a. 
14.07.2023. u 10:34
get url
text

VEZANI TEKST - NiP-u najprofitabilnije kompanije, Našoj stranci Lutrija i kultura, SDP-u struja i banke

Prema nezvaničnim informacijama koje imamo, SDP je navodno blizu odluke da Buljubašića kandiduje za ovu funkciju. Kontaktirali smo Buljubašića koji nam nije potvrdio, ali ni demantovao ovu informaciju.

- Nisam u toku - bilo je sve što nam je kazao Buljubašić, trenutno na funkciji tehničkog direktora Javnog preduzeća Vodovod i kanalizacija Srebrenik.

Na čelu ovog grada (u to vrijeme Srebrenik je bio općina) Buljubašić je bio do jula 2014. kada je podnio ostavku, kako je tada obrazložio, iz zdravstvenih razloga. 

Rođen je 29. septembra 1976. godine u Tuzli. Srednju školu završio 1995. godine u Srebreniku. Mašinski fakultet u Tuzli završio je 2000. Magistrirao je 2007. godine, a doktorsku disertaciju odbranio 2017. godine.

Podsjećamo, raspodjelom izbornog plijena "Trojke" kada su u pitanju javna preduzeća u "ekstra kategoriji" SDP-u je pripala EPBiH, Narodu i pravdi BH Telecom, a Našoj stranci Željeznice FBiH. Trenutni direktor EPBiH je Admir Andelija.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.