open-navfaktor-logo
search
Rok 90 dana
Izraditi plan prevencije i sprečavanja nasilja u odgojno-obrazovnim ustanovama u FBiH
Vlada Federacije BiH na današnjoj sjednici prihvatila je Informaciju Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke o sastanku koji je održan sa resornim kantonalnim ministrima i predstavnicima kantonalnih ministarstava obrazovanja o sigurnosnoj situaciji u školama u Federaciji BiH, sa predloženim preporukama i zaključcima.
21.06.2023. u 15:58
get url
text

Ovaj sastanak održan je na poziv federalne ministrice obrazovanja i nauke u petak, 16. juna ove godine.

Vlada je zadužila Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke da formira i vodi Interresorni stručni tim za izradu Okvirnog plana prevencije i sprečavanja nasilja u odgojno-obrazovnim ustanovama u FBiH. Zadatak Interresornog radnog tima je da u roku od 90 dana izradi ovaj okvirni plan.

Federalni ministri pravde, zatim unutrašnjih poslova, kao i zdravstva, te rada i socijalne politike zaduženi su da u roku od pet dana Federalnom ministarstvu obrazovanja i nauke dostave imena predstavnika koji će učestvovati u radu ovog stručnog tima. Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke zaduženo je da uputi poziv kantonalnim vladama da delegiraju predstavnike koji će učestvovati u radu Interresornog stručnog tima.

Prema danas usvojenom zaključku Vlade, nakon izrade i usvajanja Okvirnog plana prevencije i sprečavanja nasilja u odgojno-obrazovnim ustanovama u FBiH, osigurat će se novac za njegovu implementaciju u skladu sa Zakonom o izvršenju Budžeta Federacije BiH.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.