open-navfaktor-logo
search
Razgovor sa mladima
Izetbegović posjetio Općinski odbor SDA Centar
Predsjednik Stranke demokratske akcije Bakir Izetbegović danas je sa rukovodstvom Kantonalnog odbora posjetio novoizabrani Općinski odbor Centar.
15.07.2021. u 20:00
get url
text
Bakir Izetbegović i OO Centar SDA
Bakir Izetbegović i OO Centar SDA

U ovoj sedmici Izetbegović je posjetio i općinske odbore SDA Ilidža i Novo Sarajevo.

Predsjednik SDA Centar Ahmed Čorbo je podsjetio da je nakon izbornog rezultata, početkom godine uvedeno povjereništvo u ovu općinsku organizaciju, dodajući da su kroz taj proces u svih 20 mjesnih odbora koji čine SDA Centar razgovarali sa ljudima da bi uzimajući u obzir njihove reference i pristup generalno društvenim temama, pokušali dati odgovore za vrijeme koje dolazi. 

- Uspjeli smo prosjek godina ljudi koji su u rukovodstvu i izvršnom odboru sa 47 spustiti na 35. To je istinski proces promjene i podmlađivanja i sigurno može biti model za sve općinske i kantonalne odbore u cijeloj Bosni i Hercegovini, kako to treba provesti - naveo je Čorbo.

Među prioritetima za predstojeći period su, kako je rekao, izrade platformi za 2022. godinu, za izbore, određivanje i profilisanje kadrova koji mogu iznijeti te strategije koje su prije svega važne za društvo, grad i zemlju.

Podsjećamo, predsjednik SDA Bakir Izetbegović je tokom ovosedmične posjete Općinskom odboru SDA Novo Sarajevo kazao kako je cilj u općinskim odborima uvesti mlade ljude koji će uz pomoć starijih znati odgovore na vrijeme koje dolazi.

- Situacija je svuda slična u općinskim odborima gdje smo uvodili povjereništva, Ilidža, Novo Sarajevo, Centar, kako uvesti mlade ljude koji će uz pomoć starijih, iskusnih SDA-ovaca znati odgovore za vrijeme koje dolazi. Moja preporuka im je da što više budu sa narodom. Pa i kada narod prijeti, prigovara i to je dobro, samo nije dobro kada šuti. Treba komunicirati sa svijetom i vidjeti šta je to novo, i šta je to više što ljudi, što građani, što glasači očekuju od SDA - kazao je, između ostalog, Izetbegović. 

{$galerijaFotografija}

bake oo centar1.jpg
1 od 6
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.