open-navfaktor-logo
search
Oglasili se saopćenjem
Iz policije tvrde: Nema masovnog ubijanja konja na području Policijske uprave Prijedor
Policijska uprava Prijedor oglasila se saopćenjem za javnost povodom članka njemačkog "Bilda" o, kako kažu, navodnom masakru konja na području prijedorske regije.
05.10.2023. u 10:08
get url
text

VEZANI TEKST - Njemački Bild o zvjerstvima kod Prijedora: Ubijeno je 45 konja, jednima su odrubili glave, druge su otrovali; Policija negira

- Obavještavamo javnost da Policijskoj upravi Prijedor nije prijavljen nijedan slučaj brutalnog ubijanja konja, te da su podaci koji su objavljeni
u ovom članku netačni i neprofesionalni, imajući u vidu da se nigdje ne navodi izvor ovako senzacionalističke informacije - naveli su iz Policijske uprave Prijedor. 

Dodali su kako "apeluju na lokalne medije koji prenijeli i objavili ovaj tekst, da objave i ispravku i sami izvrše provjeru ovih činjenica".

- Podsjećamo da je zadatak novinarstva objektivno, tačno i profesionalno izvještavanje - saopćili su iz PU Prijedor.

U tekstu "Bilda" navodi se da je do sada, u proteklim danima, ubijeno 45 životinja, uključujući sportske konje i priplodne pastuhe i kobile iz Njemačke, Holandije i Francuske, te da je njihova vrijednost često viša od 20.000 eura.

- Počinioci su izuzetno profesionalni. Prije zločina, sistemi nadzora su onemogućeni. Počinioci nose rukavice i izlizane cipele kako ne bi ostavili otiske stopala na podu - poziva se Bild na navodnu izjavu poduzetnika koji želi ostati anoniman.

Dalje navode da je "pogođeno jedanaest farmi, da su konjima odrubljene glave, a komad metala zabijen je u grudi holandske kobile", kao i da su "drugi ubijeni otrovom za pacove". 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.