open-navfaktor-logo
search
Spriječit će zloupotrebe
Iz HRS-a jasno poručili: Nećemo dozvoliti Draganu Čoviću da govori na svečanoj sjednici u Livnu
Gradski odbor u Livnu Hrvatske republikanske stranke (HRS) poručio je da neće dopustiti obraćanje lidera HDZ-a BiH Dragana Čovića na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Livna zakazanoj za 23. april u povodu tridesete godišnjice odbrane grada.
21.04.2022. u 20:54
get url
text

- Ovim putem javno poručujemo svima koji nastoje zloupotrijebiti svečanu sjednicu u političke svrhe da im to nećemo dopustiti. Međutim, budući da je izborna godina, vladajuća stranka istu namjerava zloupotrijebiti kao paravan za političke poruke. Stranka koja je više Livnjaka poslala u inozemstvo i štete napravila, nego napadači od prije 30 godina – naveli su iz livanjskog ogranka HRS-a.

Dodaju kako su "na prvu informaciju o svemu, reagirali prema rukovodstvu Gradskog vijeća i prema boračkim organizacijama tražeći tačne informacije o izmjenama toka same sjednice".

- Međutim, jasno je da niko o tome ne zna ništa osim onih koji takvo što organiziraju. S obzirom na sve izneseno, najmanje što možemo učiniti je istupiti javno i na ovaj način poručiti da nećemo dopustiti onostranom Draganu Čoviću da govori na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Livna – kazali su iz livanjskog ogranka HRS-a.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.