open-navfaktor-logo
search
Ministarstvo sigurnosti BiH
IOM nastavlja finansiranje hrane i smještaja policajaca MUP-a RS na istočnoj granici
Nakon informacije da Međunarodna organizacija za migracije (IOM) prestaje sa finansiranjem troškova smještaja i ishrane policajaca, koji kao ispomoć Graničnoj policiji BiH pomažu u zaštiti istočne granice BiH od ilegalnih migracija, donesena je nova odluka.
AUTOR: Denis Zeba
28.01.2020. u 15:44
get url
text

Predstavnici Ministarstva sigurnosti BiH, na današnjem sastanku Upravnog odbora IPA projekta "Specijalne mjere za podršku odgovoru na izbjegličku i migrantsku situaciju u BiH" dobili su odluku da će se finansiranje nastaviti tokom februara i marta ove godine, saopćeno je danas iz Ministarstva sigurnosti BiH.

- U međuvremenu će se nastojati da se ova linija pomoći zadrži ili da Vijeće ministara BiH pronađe adekvatna sredstva iz domaćih izvora kako se ne bi smanjio ionako nedovoljan broj policajaca na čuvanju istočne granice BiH - navodi se u saopćenju.

Predsjednik Vlade RS-a Radovan Višković ranije je najavio da će obavijestiti Vijeće ministara, Ministarstvo sigurnosti i Graničnu policiju BiH da taj bh. entitet ne može prihvatiti da plaća hranu i smještaj za pripadnike MUP-a RS-a koji su angažovani kao ispomoć Graničnoj policiji BiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.