open-navfaktor-logo
search
BiH u mojim očima
 Institut "Yunus Emre" organizuje takmičenje u fotografiji
Institut "Yunus Emre" u sklopu svojih redovnih aktivnosti organizuje nagradno takmičenje u fotografiji na temu “Bosna i Hercegovina u mojim očima“.
09.07.2020. u 12:12
get url
text

Učestvovati mogu svi ljubitelji fotografije u Bosni i Hercegovini slanjem svojih orginalnih fotografija, većih od 2.816x2.112, na e-mail [email protected], a krajnji rok za prijave je 22. juli 2020. godine

U prvom krugu, komisija će odabrati najbolje fotografije koje će biti objavljene na društvenim mrežama. Nakon objave najboljih fotografija korisnici društvene mreže Facebook će imati priliku da uz stručni žiri svojim “lajkom” odaberu pobjedničke fotografije. Glasanje će trajati od 23. do 29. jula 2020. godine na oficijelnoj stranici Instituta "Yunus Emre" Sarajevo (Yunus Emre Enstitüsü – Sarajevo).

Najuspješnije kandidate očekuju vrijedne novčane nagrade od 500, 300 i 200 konvertibilnih maraka (KM). Detaljne informacije mogu se pronaći na oficijelnoj stranici Instituta "Yunus Emre" Sarajevo.

Institut "Yunus Emre" sa radom je počeo 2009. godine, a danas ima više od 58 kulturnih centara diljem svijeta. U BiH Institut "Yunus Emre" djeluje od 2009, a iste godine institut otvara prvu ispostavu u BiH koja je ujedno i prva izvan Turske. Institut ima za cilj predstaviti tursku kulturu, historiju i umjetnost.

Pored kurseva turskog jezika Institut "Yunus Emre" provodi razne aktivnosti na polju kulture i umjetnosti u BiH poput promocije knjiga, projekcije filmova, organizacije raznih kurseva, koncerata, izložbi...

Također u doba pandemije COVID-19 Institut "Yunus Emre" je organizovao niz online aktivnosti kao što su kursevi, koncerti, razna takmičenja kako za one najmlađi tako i one nešto starije, digitalni razgovori sa poznatim ličnostima iz raznih oblasti kao što su glumci, pisci, akademici, političari.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.