open-navfaktor-logo
search
Genocid u Prijedoru
I ove godine direktan televizijski prijenos programa dženaze iz Kamičana
Predsjednik Organizacionog odbora za obilježavanje 20. jula, dana sjećanja na masovna pogubljenja u Prijedoru i dolini Sane 1992. godine hafiz Mehmed-ef. Kudić, razgovarao je sa Senadom Ramićem, izvršnim direktorom tv programa Televizije Unsko-sanskog kantona i Merimom Aličević, urednikom dokumentarnog programa.
10.07.2023. u 14:19
get url
text

Razgovarali su o televizijskom programu povodom obilježavanja 20. jula, te o direktnom prijenosu programa obilježavanja i dženaze iz Kamičana 20. jula ove godine.

- Radio-televizija Unsko-sanskog kantona već četvrtu godinu za redom priprema direktan televizijski prijenos dženaze i programa 20. jula iz Kamičana. Zahvalan sam direktorici Pašić, gospodi Ramiću i Aličević i svim zaposlenicima ove medijske kuće što na profesionalan i kvalitetan način pokrivaju i ovaj vrlo važan sadržaj. Ove godine imamo najave brojnih medijskih kuća iz Bosne i Hercegovine, koji će prenositi uživo program povodom dženaze za ubijene žrtve Prijedora i doline Sane 20 jula.

Ovo je bila prilika da potvrdimo saradnju, da razmotrimo neke opcije koje su nam stajale na raspolaganju. Iz dana u dan nam pristižu zahtjevi za dozvolu prenošenja. RTV USK će svim medijskim kućama koje budu raspoložene da prenose ovaj događaj besplatno ustupiti tv link, te na takav način dati veliku podršku u širenju istine o teškim ratnim zločinima sa elementima genocida u Prijedoru i dolini Sane. Pozivam da se u što većem broju okupimo 20. jula u Kamičanima na dženazi, a oni koji budu spriječeni neka barem u svojim kućama učine dostupnim sadržaj koji će biti emitovan. Posebno se nadam da će to učiniti naši ljudi koji žive u dijaspori - izjavio je muftija Kudić, saopćio je Organizacioni odbor.

Senad Ramić i Merima Aličević su istakli da je RTV USK od svog osnivanja do danas bila uvijek na raspolaganju za sve one programe i aktivnosti koji njeguju tekovine odbrambeno-oslobodilačkog rata, te kulture sjećanja. Iskazali su spremnost da iznesu i ovogodišnji program uživo na profesionalan način i predstavili ideje o programskom sadržaju u danima koje prethode 20. julu.

I ove godine će program prenositi Federalna, Hayat Televizija, Face Televizija, N1 Televizija, Bir Televizija, O Televizija, Televizija TK i druge medijske kuće. Sastanku je prisustvovao i sekretar Organizacionog odbora Nazif Horozović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.