open-navfaktor-logo
search
Monstruozni zločin
Hurtić će od Krišto tražiti hitnu sjednicu Vijeća ministara i proglašenje dana žalosti
Sevlid Hurtić, ministar za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine boravio je danas u Gradačcu gdje je s premijerom Tuzlanskog kantona Irfanom Halilagićem i ministrom unutrašnjih poslova TK Hajrudinom Mehanovićem govorio na press konferenciji održanoj nakon monstruzonog zločina koji je počinio Nermin Sulejmanović.
11.08.2023. u 21:29
get url
text

VEZANI TEKST - Nadležni u Gradačcu nakon zločina: Zašto ubica nije bio u zatvoru, da li je planirao likvidacije

Hurtić je za Faktor rekao da će zatražiti od predsjedavajuće Vijeća ministara BiH Borjane Krišto da sazove u što kraćem roku  hitnu sjednicu Vijeća ministara kako bi se razmatrao prijedlog o proglašenju dana žalosti.
 
- Na telefonskoj sjednici predložit ću proglašenje dana žalosti zbog monstruoznog čina u Gradačcu. Predložit ću da dan žalosti bude na dan dženaza žrtava koje su danas na svirep način ubijene. S obzirom da će se raditi obdukcija, vjerovatno će dženaza biti za dva do tri dana - rekao nam je Hurtić. 

Nermin Sulejmanović, zvani Ray Ban iz Gradačca, koji je jutros u tom gradu počinio trostruko ubistvo i ranio još tri osobe, a potom ubio i sebe, odranije je dobro poznat policijskim organima, kako u Bosni i Hercegovini, tako i u regiji.

Bodibilder i vlasnik teretane Flexgym u ovom gradu na Instagramu je objavio užasavajući snimak na kojem se vidi ubistvo žene, a nakon toga se dao u bijeg. Potom se ponovo javio uživo na ovoj društvenoj mreži, i između ostalog, pitao je da mu neko napiše koliko je ljudi ubio.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.