open-navfaktor-logo
search
Udruženje "Colibri"
Hrnjić: Više nego ikad potrebna nam je pomoć za centar podrške osobama s poteškoćama u razvoju
Predsjednica Udruženja za podršku porodicama sa djecom i osobama sa poteškoćama u razvoju "Colibri", Aida Hrnjić, najavila je da se privodi kraju rekonstrukcija prostorija u ulici Ćemaluša 3, na području općine Centar u Sarajevu, koje su namijenjene za potrebe članova tog udruženja.
19.10.2022. u 17:52
get url
text

Radi se o Centru za podršku porodicama sa djecom i osobama sa poteškoćama u razvoju, kojim rukovodi Udruženje "Colibri".

- Donatori, kompanije i fizička lica, kao i Općina Centar i Grad Sarajevo dosad su izdvojili 130.000 KM, a to je investirano u taj prostor. Sjajno je urađen, bit će zaista po svjetskim standardima. Radujem se tome, ponosna sam na urađeno. Sad nam je, više nego ikad, potrebna pomoć. Trebaju nam unutrašnja vrata (još 8 komada), patosi, video nadzor i novac za mesh folije za portale (ogromni su, dogovorili smo štampu i lijepljenje, samo da platimo materijal).

- Nedostaje nam namještaja, polica i kuhinjskih potrepština, ali mi se selimo i rješavat ćemo to usput i kad bude prilike. Idemo mi dalje, ko može, želi i hoće, neka pomogne, ko ne i to je ok, stvar izbora! Prepreke preskačemo sa osmjehom, jer to smo mi, a od svoje djece nećemo odustati nikad. Ovo dosad je čista čarolija zajedništva i ljubavi - napisala je Hrnjić na svom Facebook profilu.

Osim četiri vrhunski osmišljene učionice za individualni rad, Centar će imati i veliku učionicu za grupne aktivnosti i radionice, senzornu sobu, kuhinju sa ostrvom za rad gdje će djeca učiti osnove kuhanja i pospremanja, tri toaleta, prostor za produženi boravak školaraca, ostavu za radne materijale, prostor za kancelariju.

Udruženje za podršku porodicama sa djecom i osobama sa poteškoćama u razvoju ‘Colibri’ zalaže se za ravnopravnost u društvu djece i osoba sa poteškoćama.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.