open-navfaktor-logo
search
Izletište Sadba
Hrabar čin Goraždanina: Dženan Adžem spasio ženu od utapanja
Prava drama odvijala se jučer nešto iza 18 sati na izletištu Sadba kod Goražda kada se žena, skokom u Drinu, pokušala ubiti.
15.07.2022. u 15:38
get url
text

Na svu sreću, u posljednji trenutak spasio ju je Dženan Adžem, stanovnik Goražda, koji je sa porodicom bio na izletištu.

- Odjednom sam na drugoj obali primijetio da neko ulazi u Drinu što mi je bilo sumnjivo jer se niko u to vrijeme, kada rijeka iznenada nadolazi, ne kupa. Međutim, moja supruga, koja je medicinski radnik, prišla mi je jer je bila malo udaljenija od mene i kazala kako je prepoznala pacijenticu i čula kako uzvikuje da se hoće "ubiti". Smanjili smo muziku i čuli je kako zaista govori da joj je život dodijao, da je popila neke tablete i da se želi ubiti – priča Adžem.

Iako vrhunski plivač, Adžem je, kaže, znao kako joj ne može pomoći ako zapliva jer je bila previše udaljena od njega.

- Da smo imali čamac, ne bismo mogli stići jer bila jako daleko. Razmišljao sam kako da je urazumim da odustane od toga, pa sam je počeo dozivati. Pričala je sa mnom, a ja sam je molio da to ne radi. Međutim, nemoguće je bilo da izađe iz vode pošto je bila duboko zagazila, a Drina je rasla. Ušao sam u automobil i odvezao se nizvodno jer oko 400 metara od nje je most, pa sam razmišljao da je tu, ako je ponese voda, sačekam i pokušam spasiti. U međuvremenu su stigli i policija i Hitna pomoć. Svi su razgovarali s njom, ali se niko nije usuđivao da joj priđe – govori Adžem.

Kad je izašao iz automobila, strčao je, kaže, niz šumu i došao do mjesto gdje je žena ušla u vodu.

- Dok sam s njom razgovarao, vidio sam kako prema nama pliva policajac Mensur Karahodža. Kad je vidjela da joj se obojica približavamo, samo se pustila u vodu sa stijene. Vidio sam da se odmah onesvijestila i počela tonuti jer ju je vir povukao. U tom trenutku neka sila mi je dala snagu, povukla me prema njoj. Zaronio sam i rukama je odmah uhvatio. Izvukao sam je na površinu i počeo plivati prema obali. Tad je i ona polako dolazila svijesti – ispričao je Adžem.



2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.