open-navfaktor-logo
search
Govorio i o UKC-u
Halilagić o aerodromu u Tuzli: Neka ne misle dušebrižnici da ne tražimo izlaz iz ove situacije
Nakon optužbi iz opozicione Socijaldemokratske partije (SDP) da Vlada Tuzlanskog kantona nakon Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) gasi i Međunarodni aerodrom Tuzla, oglasio se premijer TK Irfan Halilagić.
26.07.2023. u 12:01
get url
text
Irfan Halilagić
Irfan Halilagić

- Još od 2009. godine i izgradnje Plave bolnice, uvjerljivo najveći iznos sredstava za investicije u UKC-u Tuzla "potpisala" je Vlada TK prošle godine sa iznosom više od 20 miliona KM. Dakle 14 godina poslije... Na Međunarodnom aerodromu Tuzla trenutno se implementiraju projekti vrijednosti oko pet miliona KM u vidu novog gatea, Atrija, parkinga sa više stotina parking mjesta - naveo je Halilagić.

Nedavno usvojenim rebalansom budžeta TK, dodaje on, osigurali smo iznos od milion KM za ugradnju svjetlosne signalizacije na pisti, nešto što je godinama bio zahtjev aviokompanija.

- To što je avioprijevoznik najavio povlačenje baznih aviona jeste neugodno iznenađenje jer nije bilo prethodnih najava, ali neka ne misle dušebrižnici da ne tražimo izlaz iz ove situacije. Naprotiv, rješenja ćemo pronaći i Međunarodni aerodrom Tuzla će nastaviti bilježiti izuzetne poslovne rezultate i uspjehe na zadovoljstvo putnika i svih nas - zaključio je Halilagić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.