open-navfaktor-logo
search
Najluđa noć
Gradovi širom BiH počinju pripreme za velike novogodišnje proslave
Nadamo se da će to biti u ovoj sedmici i da ćemo imati press konferenciju uskoro. Uvijek pregovaramo sa više izvođača. Do kraja sedmice ćemo imati informaciju, rekao je gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka za Faktor
09.10.2019. u 09:17
get url
text
Detalj sa novogdišnje prolsva u Sarajevu
Detalj sa novogdišnje prolsva u Sarajevu

Do najluđe noći ostalo je nešto manje od tri mjeseca, pa nadležne gradske strukture širom naše zemlje pripremaju se za organizaciju novogodišnjih proslava koje se održavaju uglavnom na gradskim trgovima.

Posljednje tri godine u glavnom gradu naše zemlje organizirani su spektakularni dočeci na kojima su brojne Sarajlije, ali i turiste zabavljale muzičke zvijezde Zdravko Čolić, Dino Merlin i Hari Varešanović.

Početkom augusta Faktor je objavio informaciju da će u najluđoj noći Sarajlije zabavljati Željko Joksimović ili Dubioza kolektiv.   Kasnije se ispostavilo da bi to najvjerovatnije trebao biti Joksimović. Ali ni iz Joksimovićevog menadžmenta, ali ni Grada Sarajeva još nisu potvrdili ovu informaciju. Očito je da postoje kontakti i pregovori, ali ugovor, prema svemu sudeći, nije još potpisan.

- Nismo potpisali ugovor ni sa jednim izvođačem. Nadamo se da će to biti u ovoj sedmici i da ćemo imati press-konferenciju uskoro. Uvijek pregovaramo sa više izvođača. Do kraja sedmice ćemo imati informaciju – rekao je gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka za Faktor.

Grad Tuzla i Turistička zajednica grada Tuzle i ove godine organizirat će javni doček Nove 2019. godine na Trgu slobode, a ulazak u 2020. Tuzlaci će najvjerovatnije dočekati uz hitove popularne beogradske grupe Van Gogh.

Podsjetimo, prošle godine u najluđoj noći u Tuzli su nastupili Plavi orkstar, Frenkie-Kontra-Indigo i DJ Soul (FMJAM) i TNT Band.

Kada je u pitanju centralni gradski doček u Zenici, još nije ništa poznato.

- Uskoro bi trebao biti održan sastanak na kojem bi trebao biti poznat i budžet koji će organizatori imati na raspolaganju - rekli su nam nadležni iz Grada Zenice. Kako smo saznali, prošle godine je Grad Zenica za Novu godinu izdvojio 50.000 KM, a još toliko je prikupljeno od sponzora. Podsjetimo, u dočeku 2019. u ovom gradu su nastupili Enes Begović i Amel Ćurić.

Na novogodišnjoj poslavi u Bihaću, prije 31. decembra posjetioce će zabavljati domaći pjevači i bendovi, a za najluđu noć neko poznato ime bh. estrade.

- Mislim da bi trebali imati budžet od 30.000 KM. Polako idu pripreme, ali još nemamo konkretna imena koja bi mogli angažirati za Novu godinu – kaže Elmedin Mehadžić, stručni savjetnik za odnose s javnošću Grada Bihaća.

Kada je u pitanju novogodišnja proslava u Mostaru, još nije poznato ime učesnika, a danas je, kako saznajemo, održan prvi sastanak na kojem će se razgovarati i o budžetu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.