open-navfaktor-logo
search
Ponovo se oglasio
Gradonačelnik Trebinja poručio kolegi iz Dubrovnika: Ne smetaj, gradnja aerodroma...
Nema potrebe da se politika upliće u izgradnju aerodroma u Trebinju, a gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković ne treba ni da smeta, ako ne može da pomogne, poručio je danas gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić.
02.04.2022. u 15:42
get url
text

VEZANI TEKST - Gradonačelnik Dubrovnika pisao Tegeltiji zbog aerodroma u Trebinju, traži obustavu

Ćurić je izjavio Srni da uvjeti za gradnju aerodroma u Trebinju treba da budu ispunjeni, ali ne treba da se miješa politički dio, ako je riječ o dozvoli i ispunjavanju uvjeta.

On je napomenuo da se i šezdesetih godina prošlog vijeka, kada se gradio aerodrom Čilipi u Dubrovniku moglo postaviti postavi pitanje gdje taj aerodrom treba da se gradi, a prema informacijama kojima on raspolaže, lokacija je bila bolja u Trebinju.

- Ja sam za to da se svi uvjeti ispune, ali isto tako bez uplitanja politike. Nema potrebe za suvišnim komentarima da će gradnja aerodroma u Trebinju utjecati na izvorište rijeke - rekao je Ćurić komentarišući to što je dubrovački gradonačelnik Mato Franković zatražio od Vijeća ministara BiH da zaustavi izgradnju aerodroma u Trebinju.

On je dubrovačkom gradonačelniku poruku da ne smeta, ako ne može da pomogne u izgradnji aerodroma u Trebinju.

Gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković zatražio je od Vijeća ministara BiH da zaustavi izgradnju aerodroma u Trebinju dok se ne ispita utjecaj na okolinu preko državnih granica i utvrdi nepostojanje utjecaja na izvorište rijeke Omble.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.