open-navfaktor-logo
search
Kadrovska rješenja
Goran Kraljević direktor JP Hrvatske telekomunikacije
Faktor
13.03.2024. u 15:29
get url
text
Vlada FBiH
Vlada FBiH
Vlada Federacije BiH je dala prethodnu saglasnost Nadzornom odboru Javnog preduzeća Hrvatske telekomunikacije d.d. Mostar za donošenje Odluke o imenovanju članova Uprave ovog javnog preduzeća uime državnog kapitala, na period od četiri godine i to Gorana Kraljevića za direktora/predsjednika Uprave i Draženka Pažina za člana Uprave/izvršnog direktora za tehniku i informacione tehnologije. Prije toga data je predhodna saglasnost Nadzornom odboru ovog javnog preduzeća za donošenje Odluke o razrješenju vršilaca dužnosti članova Uprave, radi završetka konkursne procedure.
Vlada Federacije BiH dala je prethodnu saglasnost Nadzornom odboru Razvojne banke Federacije BiH za imenovanje vršioca dužnosti izvršnih direktora ove banke, do okončanja konkursne procedure, i to  Amera Cvike za v.d. izvršnog direktora za upravljanje rizicima, te Tonija Vukadina za v.d. izvršnog direktora za podršku poslovanju. Prije toga data je prethodna saglasnost Nadzornom odboru Banke za razrješenje v.d. izvršnog direktora za upravljanje rizicima i v.d. izvršnog direktora za podršku poslovanju.
Za učešće u radu i odlučivanju na predstojećim skupštinama privrednih društava danas su opunomoćeni  Amela Mikulić (Aluminij d.d. Mostar) i Stipo Buljan (Energoinvest d.d. Sarajevo).
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.