open-navfaktor-logo
search
Umjesto Vranića
Enis Hasanović SDP-ov kandidat za ministra zdravstva KS
Enis Hasanović, direktor Zavoda za zdravstvenu zaštitu žena i materinstva KS, prijedlog je SDP-a za kantonalnog ministra zdravstva, odlučio je na današnjoj sjednici Kantonalni odbor ove stranke u Sarajevu.  
30.10.2023. u 18:31
get url
text

Hasanović bi tako trebao zamijeniti sada već ministra u ostavci Harisa Vranića. Predsjedništvo KO SDP-a odlučivao je između trojice kandidata. Osim Hasanovića kandidati su bili i Ademir Spahić, predsjednika Upravnog odbora JUDZKS i koordinator za vakcinaciju u vrijeme pandemije i doktora Sanjin Saračević.

- Na sjednici Kantonalnog odbora SDP Sarajevo razmatrana je aktuelna politička situacija u Kantonu Sarajevo i donesene važne odluke za naredni period. Jedna od tema sjednice su prijedlozi za novog ministra zdravstva, obzirom da se trenutni ministar Haris Vranić vraća profesionalnoj karijeri koju je obavljao prije imenovanja na ministarsku poziciju.

Odlukom članova Kantonalnog odbora kandidat za novog ministra zdravstva Kantona Sarajevo je Enis Hasanović, aktuelni direktor Zavoda za zaštitu žena i materinstva Kantona Sarajevo - navedeno je iz SDP-a.

Enis Hasanović je rođen 1970. u Skoplju, gdje je završio Medicinski fakultet, a specijalizirao je iz oblasti ginekologije i akušerstva na KCUS-u. Kroz svoj radni vijek u Goraždu i Sarajevu bio je doktor opšte medicine, šef hitne službe, šef dispanzera za žene, ginekolog i šef službe na Ilidži pri Zavodu za zaštitu žena i materinstva, a od 2020. godine je direktor ovog Zavoda.

Podsjećamo, uz ministarstvo zdravstva, SDP će nastaviti voditi još tri ministarstva u Vladi Kantona Sarajevo: ministarstvo socijalne politike i rada, ministarstvo kulture i sporta, te ministarstvo saobraćaja. Kandidati za te resore su dosadašnji ministri Enda Pavić Pečenković, Kenan Magoda i Adnan Šteta.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.