open-navfaktor-logo
search
Preminuo u 77. godini
Dženaza Berizu Belkiću sutra na Gradskom groblju Lav u Sarajevu
Dženaza Berizu Belkića, bivšem članu Predsjedništva Bosne i Hercegovine, koji je preminuo jučer u 77. godini, obavit će se u petak, 18. augusta, u 17 sati na Gradskoj groblju Lav u Sarajevu.
17.08.2023. u 09:12
get url
text

VEZANI TEKST - Umro Beriz Belkić, bivši član Predsjedništva Bosne i Hercegovine

U organizaciji Predsjedništva BiH i Parlamentarne skupštine BiH sutra će se održati komemorativna sjednica u 11 sati u Velikoj sali zgrade Parlamentarne skupštine BiH.

Beriz Belkić je rođen u Sarajevu 8. septembra 1946. godine. Diplomirao je na ekonomskom fakultetu 1989. godine, a od 1996. je bio član i dio najužeg rukovodstva Stranke za BiH.

Kao kandidat ove stranke imenovan je i za člana Predsjedništva BiH. Ovu dužnost je obavljao u periodu od kraja marta 2001. do općih izbora u oktobru 2002. godine. Također obavljao je i niz drugih funkcija, među kojima je član Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, ministar za izbjeglice i socijalnu politiku Kantona Sarajevo i druge.

Po isteku mandata u PSBiH 2006. godine povukao se iz politike. Živio je u Sarajevu sa suprugom Azrom, sa kojom ima sina Admira.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.