open-navfaktor-logo
search
Uhapšen i peti napadač
Đukanović: Crna Gora ne pamti ovakav sramotni čin nasilja prema gostima, duboko izvinjenje našim prijateljima u BiH
Crna Gora ne pamti ovakav sramotni čin nasilja prema kakav se dogodio u Baru - napisao je na svom Twitter profilu bivši predsjednik Crne Gore Milo Đukanović.Rekao je kako su divljački napadnuti dječaci, mladi sportaši iz prijateljske Bosne i Hercegovine. 
17.04.2023. u 09:33
get url
text

- Najporaznije od svega bi bilo ako taj vandalski incident ima nacionalni i vjerski predznak. Nadležni državni organi moraju slučaj rasvijetliti do kraja, posebno imajući u vidu da se u posljednje vrijeme u Crnoj Gori sve češće susrećemo s vršnjačkim nasiljem - dodao je Đukanović.

Ističe kako Crna Gora na tome polaže ispit i kao društvo i kao država.

- Dotle, moje duboko izvinjenje Harunu i Aliji i njihovim roditeljima, našim prijateljima u Bosni i Hercegovini - napisao je Đukanović.

VEZANI TEKST - Bar: Huligani mlade sportiste iz Sarajeva tukli metalnim šipkama, jedan od njih sin novinarke Arduane Pribinja

Grupa mladića u Baru je u subotu navečer fizički napala dvojicu sportisa Atletskog kluba Sarajevo koji su u Crnu Goru došli na pripreme. 

Do sada je za napad uhapšeno pet osoba. 

Osamnaestogodišnji Božidar Kovačević iz Bare uhapšen je nakon što ga je tamošnja policija identificirala kao petog nasilnika iz grupe koja je prije dvije noći napala i pretukla dvojicu mladih atletičara iz Sarajeva.

Iz Uprave policije za crnogorske Vijesti kazali su kako će Kovačević tokom dana biti priveden na saslušanje u Osnovno državno tužilaštvo u Baru.

-  Na teret mu se stavlja krivično djelo nasilničko ponašanje - dodali su iz policije.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.