open-navfaktor-logo
search
Mjere opreza
Državljani BiH koji su doletjeli iz Rima u Dubrovnik dobro se osjećaju, ali su u samoizolaciji
Dva državljana Bosne i Hercegovine koji su doputovali jučer u Dubrovnik letom iz Rima vratili su se u zemlju. 
11.03.2020. u 16:48
get url
text

- Ušli su na granični prijelaz Doljani. Radi se o ljudima iz Stoca i Mostara. Oni se osjećaju dobro, nemaju nikakvih simptoma, ali će određeni period provesti u samoizolaciji. Najvažnije da svi budemo odgovorni prema ovoj situaciji, strpimo se od putovanja i tako smanjimo posljedice koronavirusa - kazao je Goran Čerkez, zamjenik federalnog ministta zdravstva i član Kriznog štaba FBiH. 

U Graničnoj policiji je bilo skoro pa nemoguće danas saznati informaciju. Nakon što nam je jutros nešto poslije devet sati obećano da će nam ubrzo odgovoriti na upit kako se Granična policija ponaša u ovoj skoro pa vanrednoj situaciji, postupa li po uputama ministara sigurnosti BiH Fahrudina Radončića o zabrani ulaska državljana Kine, Italije, Irana i Južne Koreje, kako se i da li se provjera zdravstveno stanje stranih državljana.., odgovore nismo dobili.

Tek se oko 15 sati javio Svevlad Hoffmann, savjetnik direktora Granične policije BiH.

- Niko se nije prijavio na granici od tih bh. državljana. Znači, nisu prešli granicu i ušli u BiH – izjavio je Hoffmann.

Istovremeno, šest državljana BiH koji su jutros stigli u Split trajektom iz italijanske Ancone prihvatili su da narednih 14 dana budu u karantinu u jednom hotelu u gradu pod Marjanom.   

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.