open-navfaktor-logo
search
Prozivke zbog stadiona
Đozo poručio Mandiću: Svoje ste nečasne namjere diletantski i neoprezno pokazivali od početka mandata
Medijska prepucavanja Sejada Đoze, predsjedavajućeg Općinskog vijeća Centar Sarajevo i član Naroda i pravde, sa Srđanom Mandićem, načelnikom Općine Centar, nastavljena su i danas.
04.08.2023. u 15:33
get url
text

VEZANI TEKST - Srđan Mandić se pravdao navijačima i demantovao "protjerivanje" FK Sarajevo sa stadiona Koševo

Đozo je optužio Mandića da želi protjerati FK Sarajevo sa Koševa, načelnik mu je odgovorio na svojoj Facebook stranici da to nije istina, a sada se ponovo oglasio Đozo. Njegovu objavu sa Facebooka prenosimo u cijelosti:

- Ni nakon mnogobrojnih medijskih istupa i saopćenja za javnost načelnik Općine Centar nije dao odgvore javnosti na nekoliko važnih pitanja.

Zašto je s nadležnom službom i rukovodstvom Centra za sport i rekreaciju puna tri mjeseca krio analizu hranidbeno-nosivog sloja postavljenog ispod rekonstruiranog travnjaka na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović Hase"? Ko se time štitio?

Dokaz tome su sjednice Općinskog vijeća održane od decembra 2022. do marta 2023. godine koje se mogu pogledati na Youtube kanalu Općine Centar, na kojima su mu više puta postavljana pitanja i donošene inicijative vezana za spomenutu analizu i koje su svojim glasanjem podržavali vijećnici!

Zašto su vođeni tajni pregovori s prvim čovjekom Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine i dogovarana izgradnja nacionalnog stadiona na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović Hase" - domu FK Sarajevo?

Zašto je načelnik pristao da se stadionu oduzme naziv "olimpijski", izbriše naziv i ime dato po legendi Sarajeva Asimu Ferhatoviću Hasetu, i stvore trajni uvjeti za protjerivanje FK Sarajevo iz njegovog doma?

Dokaz za sva ova saznanja i stavove načelnika stoje u izvodu zapisnika kolegija Općinskog vijeća Centar, koje objavljujem u prilogu ovog posta, kada je morao o svemu tome progovoriti, jer bez Vijeća, koje je jedino raspolaže općinskom imovinom, pa i ovim stadionom, nije mogao pokrenuti ovaj projekt dogovaran pod velom tajni.

Zašto načelnik nije nikada niti jednu konvertibilnu marku iz budžeta Općine planirao za Omladinski pogon FK Sarajevo, već se taj novac naknadno, zahvaljući amandmanima i jednoglasno donesenim zaključcima vijećnika, uvrštavao u budžete?!

Dokaz za to su sjednice vijeća na kojima su usvajani budžeti i njihovi rebalansi, a koje javnost može pogledati na Youtube kanalu Općine Centar.

Načelniče, džaba vam svi istupi, izrečeni udarci ispod pojasa i iznošenje ličnih uvredljivih kvalifikacija na račun vijećnika koje ne priliče ni ulici ni neoficijelnoj komunikaciji, a sve to u nedostatku konkretnih dokaza, svoje ste nečasne namjere diletantski i neoprezno pokazivali kontinuirano od početka mandata.

Umislili ste sebi da se jedan i jedini, apsolutni vladar kojem niko ne može ništa.

Davno je vaše "vladanje" prešlo u tiraniju, ponižavanje i bahatost, a to se moralo zaustaviti.

Samo mi je žao što to nije urađeno prije!

Sarajevu nećete oduzeti dom, ni nama koji volimo ovaj klub našu svetinju! Samo je jedan dom... - napisao je Đozo.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.