open-navfaktor-logo
search
U okolini Srpca
Dodik, Vučić i Porfirije na sastanku u manastiru
Predsjednik bosanskoherecgovačkog entiteta Republika Srpska Milorad Dodik, čelnik Srbije Aleksandar Vučić i patrijarh Porfirije sastali su se u manastiru. 
03.08.2023. u 13:53
get url
text

VEZANI TEKST - Vučić na sastanku s Dodikom i Porfirijem: Entitet RS nazvao državom

Kako pišu novosti.rs, sastanak je počeo u podne u manastiru Osovica u Srpcu u Bosni i Hercegovini. Prema informacijama ovog portala, razgovor se odvija bez prisustva medija, a planirano je da traje sve do polaska u Srbac, gde je za 17 sati najavljen obilazak novoizgrađenog vrtića.

Vučić je na Instagramu napisao kako će razgovarati "o veoma važnim temama za Srbiju, RS i sve Srbe".

- Zadužbina kralja Dragutina Nemanjića i svjedok naše preteške sudbine i historije na ovim prostorima, ovaj manastir je centar okupljanja vjernog naroda i očuvanja našeg identiteta kroz stoljeća. Kao simbol zajedništva, vjere, nade i snage, ujedno je i najbolje mjesto na kojem ćemo početi razgovore o veoma važnim temama za Srbiju, RS i sve Srbe - poručio je srbijanski predsjednik, prenijela je Fena.

Podsjećamo, 20. jula su se Vučić, Dodik i Porfirije sastali u Beogradu. Tom prilikom Vučić je entitetu RS-a dao atribut države.

-  Sa predsjednikom Dodikom sam razgovarao o situaciji u regionu, predstojećim važnim susretima delagacija Republike Srbije i Republike Srpske. Sa posebnom pažnjom sam saslušao predsjednika Dodika povodom svih dešavanja u RS-u i BiH i dogovorili smo da u najkraćem roku organizujemo skup svih državnih organa Srbije i Srpske, na teritoriji Republike Srpske - naveo je tada Vučić na Instagramu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.