open-navfaktor-logo
search
Provokacije i u Crnoj Gori
Dodik u Podgorici: Demonstranti ga izviždali, "ua fašisti", on njima tri prsta
Predsjednika bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska Milorada Dodika su tokom posjete Skupštini Crne Gore u Podgorici dočekali demonstranti koji su mu skandirali "ua fašisti", a on im je uzvratio podigavši tri prsta.
27.02.2024. u 13:54
get url
text

VEZANI TEKST - Izvučeni iz voza i likvidirani: Prije 31 godinu počinjen je zločin nad civilima u Štrpcima

Nakon sastanka s predsjednikom Skupštine Crne Gore Andrijom Mandićem, proruskim kadrom i četničkim vojvodom, Dodik je po ko zna koji put ponovio velikosrpsku nacionalističku propagandu. Poručio je tokom zvanične posjete Podgorici da je "srpski svijet" fenomenalna ideja.

- Srpski svijet je fenomenalna ideja i niko protiv toga ne bi trebao da ima ništa. Pozivam sve Srbe da se posvete elementima našeg nacionalnog identiteta jer on nije usmjeren ni protiv koga - rekao je Dodik, prenosi Pobjeda.me.

Dodik je nakon sastanka rekao da je ponudio institucijama Crne Gore sporazum o specijalnim vezama, po uzoru na sporazum sa Srbijom. Mandić je, pak, kazao kako "uvažavaju RS jer Bosne i Hercegovine nema bez nje".

- To je odlučio Dejton i to podržava cijeli razuman svijet. Ko osporava prava Srba u BiH, taj osporava prava Srba - naveo je Mandić. 

Dodao je kako današnji susret, nema veze sa godišnjicom zločina u Štrpcima. 

- Godišnjica zločina u Štrpcima nikakve veze nema sa ovim susretom. Osuđujemo svaki zločin, a naročito onaj u Štrpcima - odgovorio je Mandić.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.