open-navfaktor-logo
search
Ponovo nastup
Dodik pojasnio šta će reći Rusima ako ga budu pitali za PIC, a o imovini poručio: Nek' je proklet svaki Srbin...
Nakon današnjeg sastanka vladajuće koalicije u Banjoj Luci, predsjednik SNSD-a Milorad Dodik je poručio da je "Vijeće za implementaciju mira (PIC) samoorganizovano nepostojeće tijelo kojeg nema u Dejtonskom sporazumu i da nema nikakve ingerencije".
14.04.2022. u 17:52
get url
text

- PIC nametnut i korišten sa pozicija sile. Taj organ nije mogao dati ovlaštenja visokom predstavniku. Ako me Rusi budu pitali da li da izađu iz PIC-a, mislim da treba da ostanu. Veoma je važno da ostanu, da se čuje glas nerazuma koji dolaze od strane onih koji krše Dejtonski sporazum, a krive sve druge okolo da ga krše – poručio je Dodik.

Na novinarsko pitanje o prijetnjama upućenim njemu, rekao je da "sve zna, ali neće da govori".

- Nije moje o tome da govorim. Kada čujete neke da su to gluposti, znači da lažu. A kada kažu da nema ništa od toga, znači da se pregrupisavaju. Znat će se sve to – rekao je on.

Govoreći o Zakonu u nepokretnoj imovini RS-a poručio je "ne damo imovinu".

- Zna se šta piše u Zakonu o nepokretnoj imovini. Nek' je proklet svako od Srba koji ikada dođe u poziciju da raspravlja i usvaja zakon na nivou Bosne i Hercegovine. Ako se stavi na dnevni red Parlamentarne skupštine BiH, taj je potpisao smrtnu presudu RS-u. Mi nijednu Schmidtovu odluku nećemo objaviti u Službenom glasniku RS-a – zaključio je Dodik.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.