open-navfaktor-logo
search
Osuo po SAD-u
Dodik osudio sankcije Vulinu: Brate, dobrodošao u klub sankcionisanih, sad će ti biti lakše
Milorad Dodik, predsjednik entiteta Republika Srpska, osudio je uvođenje američkih sankcija direktoru Sigurnosno-informativne agencije (BIA) Srbije Aleksandru Vulinu, ističući da su one znak da je radio i radi u korist svoje države i srpskog naroda.
11.07.2023. u 22:11
get url
text

Na pitanje agencije Srna da prokomentariše sankcije koje je američko Ministarstvo finansija uvelo Vulinu, Dodik je rekao da je to nagrada za njegov patriotizam i istrajanost u očuvanju prijateljskih odnosa sa Rusijom i ruskim narodom, prenose Nezavisne.com.

- Svako ko je neutralan na današnjoj globalnoj političkoj sceni i nije stao na stranu američkih interesa, za SAD je neprijatelj. Aleksandar Vulin je za SAD "kriv" jer je ostao prinicipijelan i izričito protiv uvođenja sankciji Rusiji zbog rusko-ukrajinskog sukoba - istakao je Dodik, dodavši da je to ta tzv. američka demokratija o kojoj slušamo od Michael Murphy Marfija i sličnih njemu.

Dodik je naglasio da je i sam pod američkim sankcijama, jer je RS bila protiv uvođenja sankcija Rusiji i zastupala neutralan stav i da se zbog toga osjeća veoma dobro.

Dodao je da su u američkim "obrazloženjima" o uvođenju sankcija uvijek navedeni razlozi koji nemaju veze sa zdravom pameću da bi se prikrila stvarna istina sankcionisanja Srba, a to su ucjene, pritisci i zaštita vlastitih interesa silom i prijetnjom.

- Mi, Srbi jesmo mali narod, ali izuzetno ponosan i nikada nećemo biti predmet ucjena i tuđih interesa. Kao političkim predstavnicima Srba na prvom mjestu su nam upravo interesi i budućnost našeg naroda, kao i RS i Srbije. Brate, dobrodošao u klub sankcionisanih, sada će ti biti lakše - poručio je Dodik.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.