open-navfaktor-logo
search
Čelnik SNSD-a
Dodik: Kladim se da EU neće uvesti sankcije RS-u, novac možemo dobiti kod Kineza
Predsjednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata Milorad Dodik nakon sastanka u Lukavici sa diplomatskim predstavnicima evropskih zemalja obratio se javnosti na pres konefernciji kazavši kako je zadovoljan odzivom dijela međunarodne zajednice.
14.10.2021. u 18:00
get url
text

- Bilo ih 14,15, nije ni važno. Nekima nije bila adekvatna lokacija, možda smo trebali održati sastanak na Baščaršiji. Nastavit ćemo sa aktivnostima vraćanja nadležnosti Republici Srpskoj.

Ovo nije secesija, nismo protiv teritorijalnog integriteta Bosne i Hercegovine, tu se slažemo sa PIC-om. Zakazat ćemo sjednicu NSRS-a na kojoj ćemo povući saglasnost za OSBiH, VSTV, Direkciju za indirektno oporezivanje... Ne mogu nas zaustaviti ni Amerikanci ni Englezi - kazao je Dodik.

VEZANI TEKST - Diplomatski debakl čovjeka koji bi dijelio BiH: Na Dodikov poziv nije se odazvalo 20 ambasadora zemalja EU

Poslao je poruku Evropskoj komisiji.

- Ne prihvatamo podvale međunarodnog faktora. Ne vjerujemo Evropskoj komisiji. Ustavni sud BiH je kriminalna organizacija. Mogu da se kladim da Evropska komisija neće uvesti sankcije RS-u.

Možda neka zemlja pojedinačno, recimo Njemačka, ali EK neće. Ukoliko nam EU uskrati pomoć u novcu u vidu kredita, mi ćemo se okrenuti Kinezima. Također, ukoliko EU donese odluku o sankcijama RS-a neka zapamte da je to datum naše samostalnosti - poručio je Dodik.

{$galerijaFotografija}

Govorio je i o poziciji Hrvata u BiH.

- Sve što je činila međunarodna zajednica bilo je protiv RS-a kao što su Britanci i ostali koji su se s njima igrali da naprave samo muslimansku državu. Ne priznajemo majorizaciju ni Srba, ali ni Hrvata - podvukao je Dodik.

_DSC1837.JPG
1 od 10
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.