open-navfaktor-logo
search
O sankcijama
Dodik iskritikovao Sanju Vulić
AUTOR: Autor: Faktor
02.04.2024. u 22:30
get url
text
Predsjednik manjeg bosanskohercegovačkog entiteta RS Milorad Dodik kritikovao je danas na društvenim mrežama stranačku kolegicu poznatu po izjavi kako je Dodik "za nju bog", kao i po divljanju i psovanju pred Sudom Bosne i Hercegovine, gdje je "branila" stranačkog šefa, pa "zaradila" prekršajnu prijavu.
Vulić je, naime, danas komentirala sankcije čelnicima iz entiteta RS, kazavši "da ima rješenje za one zvaničnike u RS-u koji se zbog činjenice da se nalaze na američkoj crnoj listi blokirani računi u bankama".
- Da li mislite da ćemo mi dozvoliti da određene naše kolege budu bez novca. Nas šest zastupnika svi damo po hiljadu KM. Zar mislite da ćemo dozvoliti da član Predsjedništva BiH bude bez naknade ili plaće - poručila je Vulić.
Dodik je, međutim, kasnije izjavio kako "treba staviti tačku na priču o sankcijama".
- Neka pričaju šta hoće, mi nemamo vremena da se bavimo time, niti to želimo. Smatram i da naši mediji, bar oni koji su patriotski nastrojeni i nemaju maliciozne i druge namjere prema Republici Srpskoj, treba da prestanu da pišu bilo šta o tome - rekao je Dodik.
Na Twitteru je kasnije naveo i da je "današnja izjava Sanje Vulić je bila bespotrebna i upravo u funkciji onih koji žele da o tome spekulišu".
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.