open-navfaktor-logo
search
"RS je ekonomski raj"
Dodik imitira Vučića: Otvorit ćemo pet fabrika, zaposliti hiljade ljudi, dobio sam ponudu za autoput...
U ovoj godini očekujemo otvaranje bar pet fabrika koje bi trebalo da zaposle nekoliko hiljada ljudi. To su fabrike koje otvaraju zapadni investitori, oni koji znaju da u Republici Srpskoj imate najjeftiniju električnu energiju, kvalitetnu radnu snagu, podsticaje u vezi s dobiti i dohotkom i oni su naši najbolji ambasadori - rekao je Milorad Dodik, predsjednik bh. entiteta Republika Srpska.
15.01.2024. u 15:27
get url
text

Rekao je da je u ovoj godini planirano i da se otpočne izgradnja brze ceste od Trebinja prema Bileći i dalje prema Foči, odnosno prema Višegradu kako bi se povezali na autoput koji dolazi iz Beograda.

- Danas sam dobio ozbiljnu ponudu jedne kompanije koja je spremna da gradi autoput od Doboja do Vukosavlja i to pod koncesijom, bez ikakvih tereta i obaveza Republike Srpske. To je najpovoljnija ponuda koju smo mogli da dobijemo i sad ćemo da razmotrimo tu ponudu jer već gotovo godinu dana sa evropske strane postoji blokada oko te investicije, a nama je važno da izgradimo autoput do Bijeljine - rekao je Dodik.

Naglasio je da je veoma bitno da se bave i energetskim poljem.

- Nastojat ćemo da riješimo problem u vezi s gasovodom. Očigledno da imamo ogromnu štetu što nemamo gasovod. Moramo osigurati sigurno snabdijevanje energentom budućnosti. Za Republiku Srpsku je strateški cilj da izgradi gasovod. Kasnije u toku godine pokušat ćemo da privučemo što više individualnih investicija. Imamo već značajan broj onih koji su zainteresovani - rekao je Dodik.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.