open-navfaktor-logo
search
Koalicija
DF i GS predali liste: Zajednički kandidati za načelnike u 12 općina i gradova
Danas je delegacija Demokratske fronte i Građanskog saveza, Hamed Hodžić, direktor DF-a, Mirsad Duratović, član Predsjedništva DF-a i Muhamed Fazlagić, predsjednik GS-a  predala liste za predstojeće lokalne izbore.
17.08.2020. u 15:41
get url
text

Demokratska fronta izlazi u 67 općina na izbore za općinska vijeća i načelnike/gradonačelnike. Od toga u 12 općina i gradova u koaliciji sa Građanskim savezom, Bihać, Zvornik, Zenica, Srebrenica, Ilijaš, Ilidža, Novi Grad Sarajevo, Vogošća, Centar, Stari Grad, Novo Sarajevo i Trnovo (FBiH .

U Prijedoru DF izlazi unutar koalicije Pokret za Prijedor, u Prozor-Rami unutar lokalne koalicije. U ostalim općinama/gradovima (53) Demokratska fronta nastupa samostalno.

Ukupno na listama je preko 1.200 kandidata/kandidatkinja.

Demokratska fronta će imati i 13 kandidata/kandidatkinja za načelnike/gradonačelnike, što samostalno, što u koalicijama, i to u sljedećim općinama/gradovima: Cazin (DF), Bihać(DF-GS), Lukavac (DF-SD), Tuzla (DF-SD), Kakanj(DF), Donji Vakuf(DF), Kreševo(DF), Novi Grad Sarajevo (DF-GS), Novo Sarajevo (DF-GS),Vogošća (DF) Centar-Sarajevo (DF-GS), Stari Grad (DF-GS) i Istočno Sarajevo(DF).

Imena kandidata/kandidatkinja za načelnike/načelnice i gradonačelnike/gradonačelnice, kao i nositelje lista za općinska vijeća Demokratska fronta objavit će sutra.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.