open-navfaktor-logo
search
Brutalno iživljavanje
Detalji napada u Stocu: Mladiće zgurali s puta, opkolili s tri vozila, udarali palicama, pržili bakljama
Trojica napadnutih mladića fudbaleri su "Iskre" iz Stoca, dok je četvrti maloljetan i dijete je bez oca
AUTOR: Autor: M. M.
08.04.2024. u 10:26
get url
text
Policija Hercegovačko-neretvanskog kantona saopćila je detalje napada koji se protekle noći dogodio na putu Mostar - Stolac, u mjestu Masline, a u kojem su napadanuta i brutalno pretučena četverica mladića iz Stoca, od kojih najmlađi ima 16 godina i dijete je bez oca.
Ostala trojica igrači su Fudbalskog kluba Iskra Stolac.
Oni su se u trenutku napada vraćali kućama sa utakmice kada su ih, prema nezvaničnim informacijama, presreli pripadnici "Ultrasa", navijačke grupe NK Zrinjski, koji su bili maskirani.
Opkolili su ih sa tri vozila, a potom ih izvukli iz auta, te ih maltretirali i tukli. 
Jednog od njih čak su upaljenom bakljom pržili po glavi i tijelu. 
Iz MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona saopćeno je da im je napad prijavio M. A. (2004) iz Poplašića, općina Stolac, 10 minuta nakon ponoći.
U prijavi je naveo da je on upravljao mercedesom magistralnim putem iz Mostara prema Stocu, kada je u mjestu Masline u zadnji dio njegovog automobila udara golf 5, nepoznatih registarskih oznaka.
- Usljed udara njegovo vozilo je stjerano s ceste pred bivši dom. Iza vozila golf stala su još dva vozila, BMW i passat iz kojih je izišla grupa od oko 10 osoba, maskirani i sa bejzbol palicama koji lupaju po njegovom vozilu na koje bacaju baklje, nakon čega nasrću na osobe koje su se skupa s njim nalazile u vozilu, te ih udaraju palicama po čitavom tijelu. Nakon toga su se vozilima udaljili u nepoznatom pravcu - navode iz MUP-a HNK.
Pored vozača, u vozilu su sa njim bili E. G. (2003) iz Stoca, te D. B. (2002) i F. B. (2006) iz Gorice-Stolac.
- Sva četverica su zadobila povrede neutvrđenog stepena, te im je ukazana pomoć u DZ Stolac, nakon čega je D. B. upućen na CUM Mostar, dok su E. G., M. A. i F. B. upućeni u RMC dr. Safet Mujić Mostar. Mjesto događaja je osigurano od policijske patrole PS Stolac do jutarnjih sati kada će se vršiti uviđaj - naveli su iz MUP-a HNK.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.