open-navfaktor-logo
search
Sarajevo
Delegacija Turske u pratnji reisa Kavazovića posjetila Šehidsko mezarje Kovači
Delegacija Republike Turske prevođena zamjenikom ministra kulture Serdarom Camom, predsjednikom Uprave za vjerske poslove Alijem Erbasom, uz generalnog direktora Generalne direkcije vakufa Turske Burhana Ersoya i u pratnji reisu-l uleme Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Huseina ef. Kavazovića obišla je danas Šehidsko mezarje Kovači u Sarajevu.
28.05.2022. u 11:00
get url
text

Prilikom posjete kojoj su prisustvovali i ambasador Turske u BiH Sadik Babur Girgin i direktor Vakufske direkcije Islamske zajednice u BiH Senaid Zajimović, proučeni su odlomci iz Kur'ana na mezaru prvog predsjednika Predsjedništva RBiH Alije Izetbegovića.

Delegacija će prisustvovati svečanom otvaranju novootvorene Upravne zgrade Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.

Erbas je sinoć, u duhu višestoljetne tradicije, proučio ezan za jaciju namaz s munare Gazi Husrev-begove džamije u Sarajevu, prenosi Anadolija.

On je sinoć posjetio Gazi Husrev-begovu džamiju, jedan od najznačajnijih spomenika iz osmanskog perioda, kao i turbeta Gazi Husrev-bega i Gazi Murat-bega koji se nalaze u haremu džamije.

_DSC5401.JPG
1 od 1
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.