open-navfaktor-logo
search
Oglasili se na Twitteru
Delegacija EU u BiH: "Najoštrije osuđujemo uništavanje zastave, odgovorne što prije izvesti pred lice pravde"
Nakon što je sinoć na zgradi Ambasade Hrvatske u BiH u Sarajevu potrgana zastava Evropske unije, tim povodom na Twitteru oglasila se i Delegacija EU u našoj zemlji.
31.01.2021. u 20:23
get url
text

Iz Delegacije su poručili kako najoštrije osuđuju čin kojim je uništena zastava EU.

- EU u BiH najoštrije osuđuje uništavanje zastave sa zgrade Ambasade Hrvatske u BiH. Pozivamo organe reda da sprovedu brzu istragu i odgovorne za ovaj vandalski čin izvedu pred lice pravde – navodi se u reagovanju Delegacije EU.

 

Podsjetimo, ambasador Hrvatske u Bosni i Hercegovini Ivan Sabolić za novinsku agenciju Hina danas je izjavio kako su "oštećenje opazili uposlenici Ambasade koji su pozvali policiju, a ona je obavila uviđaj i sada traga za počiniteljem ili više njih".

VEZANI TEKST - Vandali potrgali zastavu EU-a, "šahovnica" netaknuta, neki pišu o "napadu na Ambasadu Hrvatske u Sarajevu"

Potvrdio je i to da je zastava Republike Hrvatske ostala netaknuta.

Vandalski čin se dogodio tokom noći, kako navode pojedini mediji, za vrijeme trajanja zabrane kretanja kao mjere u suzbijanju pandemije COVID-19.

Mediji naklonjeni HDZ-u BiH jutros su jedini imali fotografije snimljene tokom noći koje su ubjavili uz "dramatične" naslove: "Napad na Ambasadu RH u Sarajevu".

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.