open-navfaktor-logo
search
Predsjedništvo BiH
Cvijanović: Danas će biti zatražena informacija od Heleza o paravojnim kampovima u RS-u
Članica Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željka Cvijanović zatražit će na današnjoj sjednici Predsjedništva informaciju o navodima ministra odbrane Bosne i Hercegovine Zukana Heleza o navodnim paravojnim kampovima u bh. entitetu Republika Srpska. 
27.11.2023. u 08:25
get url
text

VEZANI TEKST - Helez: Paravojne kampove u RS-u premještaju, jedan je i na 20 minuta od Sarajeva, strance sam obavijestio prije dva mjeseca

Bit će zatraženo dostavljanje informacija od Obavještajno-sigurnosne agencije BiH i onih koji su o tome pričali.

Cvijanović smatra da Helez treba da bude smijenjen i da su njegovi navodi izmišljeni s namjerom da se destabilizuju odnosi u okviru BiH.

U narednom periodu, Cvijanović će inicirati i da se na Predsjedništvu nađe informacija o "radikalnim islamskim pojavama u BiH".

Na sjednici Predsjedništva BiH trebala bi se naći i odluka o imenovanju novog generalskog kora Oružanih snaga BiH. Za načelnika Zajedničkog štaba predložen je general Gojko Knežević.

Cvijanović je izjavila da ima određene informacije da će biti opstrukcije jer, kako je navela, postoji sprega da se spriječi da Srbin dođe na čelo Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.