open-navfaktor-logo
search
Govorio i o četvrtom delegatu
Crnadak: Dodik je osjetio da je došlo vrijeme da ide, zato je toliko nervozan
Odgovarajući na pitanje da li je Dodikov poziv da opozicija napravi Izborni zakon Republike Srpske, Crnadak kaže da je taj poziv neiskren, djetinjast i providan
AUTOR: Faktor/N1
01.04.2024. u 20:10
get url
text
Igor Crnadak
Igor Crnadak
Jedina odgovornost za nametanje Izbornog zakona je na koaliciji SNSD-HDZ-Trojka, jer su javno obećali da će do kraja februara ispuniti to obećanje, ali su ponovo prevarili građane.
Rekao je ovo Igor Crnadak, šef Kluba zastupnika u NSRS-u i potpredsjednik PDP-a za N1, ističući nezadovoljstvo činjenicom da skeneri nisu predviđeni na svakom biračkom mjestu.
- Nadam se da će CIK, koji donosi konačnu odluku o broju skenera, taj broj povećati i da će u Republici Srpskoj skeneri biti prusutni najmanje u svih 10 gradova. Sve ispod toga dovodi u pitanje smisao ove tehničke izmjene - rekao je Crnadak.
Odgovarajući na pitanje da li je Dodikov poziv da opozicija napravi Izborni zakon Republike Srpske, Crnadak kaže da je taj poziv neiskren, djetinjast i providan.
- Za 15 godina nisu nam prihvatili nijednu inicijativu, a sada se prave da nude da napišemo jedan od najvažnijih sistemskih zakona. To je toliko neozbiljno, da nije ni vrijedno komentara - rekao je Crnadak.
Istakao je da Dodik sigurno neće uhapsiti Christiana Schmidta, kao sto nije ni prvi put kad je to najavio.
- On je obična kukavica i, kao svaki siledžija, hrabar je samo kad je protivnik vezan i ne može da se brani. Držao je monologe od sat vremena u Narodnoj skupštini, samo kada mi nismo po poslovniku u mogućnosti da mu odgovorimo. Ništa on do sada nije ispunio, pa neće ni ovo - naveo je.
Govoreći o odluci Ustavnog suda BiH, da djelimično usvoji apelaciju PDP-a i vrati Sudu BiH odlučivanje o delegatu u Domu naroda BiH, Crnadak kaže da je sve moguće, pa čak i da se promijeni četvrti delegat iz Republike Srpske.
- Vidjet ćemo, idemo korak po korak. Nisam siguran šta bi se sve promijenilo, ali ako to prođe koalicija na BH nivou sigurno neće izgledati kao danas - poručio je Crnadak.
Odgovarajući na pitanje o lokalnim izborima, sa posebnim osvrtom na Banju Luku, kaže da on stoji iza dva principa za koja se i do sada zalagao.
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.