open-navfaktor-logo
search
Problemi u Centru
Član komisije za opoziv načelnika Mandića podnio ostavku, referendum će biti prolongiran
Član komisije za provedbu opoziva načelnika Općine Centar Srđana Mandića podnio je ostavku. Riječ je o Erminu Kurtoviću, potvrdio je za Faktor predsjedavajući Općinskog vijeća Sejad Đozo (NiP).   
01.09.2023. u 11:45
get url
text

VEZANI TEKST - Pokrenuta inicijativa za opoziv Srđana Mandića, načelnika Centra, predvodi je NiP

Đozo navodi kako je komisija u stalnom zasjedanju uprkos, tvrdi, Mandićevim opstrukcijama koji se javno zalaže za referendum, a s druge strane, "opstrukcijama čini sve da do toga ne dođe".

- Novog člana komisije imenovat ćemo, u skladu s procedurama, vjerovatno, naredne sedmice. To će biti pravnik koji se razumije u ove poslove – kaže Đozo.

Osvrnuo se na izlazak Kurtovića iz komisije.

- Poštujemo njegovu odluku. Radi se o poštenom i vrijednom momku, ali očito ove spletke utječu na ljude - govori Đozo.

VEZANI TEKST - Mandić optužuje vijećnike NiP-a: Govorili su da sam pijanica i neradnik, a jedina istina je...

Iako je ranije objavljeno kako će o opozivu načelnika građani Općine Centar će odlučivati u nedjelju, 17. septembra, tajnim glasanjem od 7 do 19 sati, Đozo vjeruje kako će ipak, zbog problema u organizaciji referenduma, datum njegovog održavanja biti prolongiran.

Inicijativu za opoziv Srđana Mandića predvodi NiP, a kao jedan od glavnih razloga navode nedostatak kapitalnih projekata implementiranih na području Općine Centar za koje kažu da ih jednostavno nema, iako novca itekako ima.

Danas se, saopćenjem za javnost, javnosti obratio i predsjednik komisije za provođenje postupka opoziva Anaid Redžović.

- S obzirom na sve opstrukcije na koje je Komisija naišla u svom radu, od nekooperativnosti službi, zahtjeva načelnika za detaljan finansijski plan, za čiju izradu nismo imali podršku nadležnih službi, nedostavljanje potvrde o osiguranju finansijskih sredstava i osiguranju uvjeta za nastavak postupka opoziva, kompletan daljni proces opoziva načelnika Općine Centar koji je zakazan za 17. septembar je veoma upitan - naveo je, između ostalog, Redžović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.