open-navfaktor-logo
search
Odmor u Bosni
Čistili Raču pa ih Granična policija otjerala jer "brukaju državu"
Prije nekoliko dana na društvenim mrežama pojavile su se fotografije muškarca i djevojke kako kose travu na samom ulazu na Granični prijelaz Rača s bosanskohercegovačke strane. Granični prijelaz nalazi se u blizini Bijeljine.
20.07.2023. u 14:15
get url
text

Ispostavilo se da je riječ o Amiru Hajtiću i njegovoj kćerki Umihani. Hajtić inače živi u Belgiji, kao i mnogi Podrinjci odmor provodi u svojoj rodnoj Janji, mjestu poznatom po vrijednim i čestitim ljudima.

Dolazeći u Janju, Hajtić je primijetio da je granični prijelaz zarastao u travu, što ružno izgleda i šalje ružnu sliku o državi, putnicima koji na tom graničnom prijelazu ulaze u zemlju. Amir i Umihana odlučili su sami pokositi travu i urediti prijelaz. Njihova mala radna akcija postala je hit na društvenim mrežama.

No, nije dugo trajalo. Naime, kada su drugi dan došli da dovrše posao košenja trave, dočekao ih je šef Graničnog prijelaza Rača. Naredio im je, kako se navodi na društvenim mrežama, da ne smiju dalje kositi jer tako u medijima brukaju državu te da nije lijepo da javnost vidi kako je neuredno na granici, piše Stav.

Amir je nakon toga morao napustiti prostor oko graničnog prijelaza. Na profilima OFK "Janja", čiji je Hajtić predsjednik, nije opisan epilog akcije, ali najzanimljiviji je komentar jednog od uposlenika Granične službe BiH koji smatra kako Amir Hajtić "bruka državu u medijima, a i nije lijepo da javnost vidi kako je neuredno". Svi, dakle, brukaju državu osim pripadnika Granične službe i Uprave za indirektno oporezivanje, koji koriste prostor graničnog prijelaza.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.