open-navfaktor-logo
search
Sarajevo
Četvrti dan pregovora o izbornoj reformi: Bh. političari sa Palmerom i Eichhorst
I danas se nastavljaju sastanci bh. političara sa izaslanikom SAD-a za izbornu reformu Matthewom Palmerom i direktoricom pri Evropskoj službi za vanjske poslove Angelinom Eichhorst. 
02.12.2021. u 09:50
get url
text

U zgradu Delegacije EU u BiH stigli su predsjednik i potpredsjednici Federacije BiH Marinko Čavara, Milan Dunović, te federalni zastupnici SDP-a, Naše stranke i SBB-a Damir Mašić, Sabina Ćudić, Sanela Prašović-Gadžo i Mladen Bošković, te šefica Misije OSCE-a u BiH Kathleen Kavalec. 

{$galerijaFotografija}

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović je jučer nakon trećeg dana pregovora kazao kako ima razloga za optimizam, te najavio da će danas biti razmatrane blokade u Federaciji BiH. Istakao je kako u FBiH podržavaju indirektne izbore. Jučerašnjim pregovorima prisustvovali su i predsjednici opozicionih stranaka iz FBiH, SDP-a, Naroda i pravde i SBB-a Nermin Nikšić, Elmedin Konaković i Fahrudin Radončić, te u ime Naše stranke Predrag Kojović.  

Danas su na pregovore pozvani i predstavnici stranaka sa sjedištem u Republici Srpskoj. U zgradu Delegacije EU u BiH stigli su delegat u Domu naroda BiH i član Predsjedništva SNSD-a Sredoje Nović, državni zastupnik i predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić. 

 

 

 

 

 

_DSC3627.JPG
1 od 16
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.